Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre31 august 2023Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune4 min de lectură

Încurajați dezvoltarea profesională a angajaților dumneavoastră prin planuri de dezvoltare personală

Cultivarea dezvoltării profesionale a angajaților este o competență esențială pentru orice angajator sau manager. Citiți în continuare pentru a descoperi cum să vă ajutați angajații să scrie un plan eficient de dezvoltare personală care să le îmbunătățească competențele la locul de muncă.

Nurturing your employees’ professional growth with personal development plans

Întâlniți-vă frecvent cu angajații dumneavoastră

Discuțiile periodice cu angajații dumneavoastră sunt una dintre cele mai bune modalități de a afla cum lucrează și care sunt obiectivele lor profesionale. Dacă nu ați făcut-o încă, începeți prin a planifica întâlniri cu angajații dumneavoastră pentru a discuta despre volumul lor de muncă actual și obiectivele viitoare. Aceste întâlniri individuale vă vor oferi o idee clară despre competențele lor profesionale și, de asemenea, puteți folosi această ocazie pentru a verifica dacă anumite sarcini îi îngrijorează și pentru a le oferi sprijin.

Dacă există domenii în care angajații dumneavoastră au nevoie de ajutor, puteți să le recomandați cursuri de formare sau să le atribuiți o nouă responsabilitate pentru a-i ajuta să-și sporească încrederea în forțele proprii. Fiecare acțiune asupra căreia conveniți trebuie să fie menționată ca obiectiv în planul lor de dezvoltare personală.

Dezvoltarea punctelor forte

Când discutați planul de dezvoltare personală al angajaților dumneavoastră, adoptați o atitudine pozitivă și încurajați-i să-și menționeze mai întâi punctele forte. Întrebându-i despre domeniile cele mai importante ale muncii lor, le puteți oferi mai multe oportunități de a-și asuma responsabilități mai mari în acest sens. Echipa dumneavoastră va putea astfel să devină mai specializată și mai calificată, astfel încât să poată excela.

Utilizați obiectivele S.M.A.R.T.

Stabiliți obiective specifice, măsurabile, realizabile, realiste și încadrate în timp (S.M.A.R.T.) pentru a le permite angajaților dumneavoastră să-și stabilească obiective realiste și pentru a le oferi un punct de plecare clar. De exemplu, dacă și-au exprimat interesul pentru management, un obiectiv ar putea fi gestionarea consecventă a unui proiect mic în următoarele șase luni. Obiectivele S.M.A.R.T. le permit angajaților dumneavoastră să evolueze și să se dezvolte - de exemplu, ar putea trece la gestionarea altui proiect sau ar putea prelua rolul de îndrumător pentru alt coleg. Puteți astfel încuraja evoluția în cadrul setului de competențe al echipei dumneavoastră.

Concentrați-vă pe evoluție

Deși obiectivele S.M.A.R.T. trebuie să fie realizabile, încurajați-vă angajații să-și stabilească obiective care să le stimuleze abilitățile și să le permită să avanseze în carieră. În acest sens, identificați și stabiliți obiective și în domeniile pe care au evitat să le menționeze în secțiunea „puncte forte”. Acest lucru va oferi angajaților dumneavoastră oportunități de a deveni mai calificați și mai încrezători în rolurile lor.

Evaluările performanței sunt importante

Evaluările performanței și planurile de dezvoltare personală merg mână în mână cu evoluția angajaților dumneavoastră. Când vine momentul să evaluați performanțele, faceți-vă timp să completați cu atenție secțiunea din formulare destinată managerului. Trebuie să vă concentrați asupra răspunsului la observațiile angajaților punct cu punct și să verificați dacă sunt corecte, dacă sunt susținute de dovezi și dacă se încadrează în atribuțiile postului lor. În plus, puneți accentul pe analiza îndeplinirii obiectivelor stabilite în evaluarea anterioară. Dacă acestea au fost îndeplinite, le puteți extinde. În caz contrar, înainte de a evalua performanța angajatului, trebuie să discutați cu el și să stabiliți dacă îl puteți ajuta în vreun fel pentru a-și atinge obiectivele fixate.

Oferiți-le angajaților noi oportunități

Este responsabilitatea dumneavoastră să atribuiți sarcini angajaților. Prin urmare, dacă nu au îndeplinit un obiectiv din planul lor de dezvoltare personală, este posibil să nu fi avut ocazia să încerce să-și îndeplinească sarcina. Discuțiile despre volumul de muncă sunt ocazii esențiale pentru angajații dumneavoastră, în care vă pot spune ce sarcini doresc să îndeplinească pentru a putea evolua.

Doriți mai multe sfaturi cu privire la sprijinirea dezvoltării profesionale a angajaților dumneavoastră? Citiți articolul nostru despre „Zece lucruri pe care trebuie să le facă un îndrumător bun”.

 

Linkuri conexe:

Zece lucruri pe care trebuie să le facă un îndrumător bun

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
  • Afaceri / Antreprenoriat
  • Sugestii și sfaturi
Secțiuni aferente
Sectorul
  • Accomodation and food service activities
  • Activities of extraterritorial organisations and bodies
  • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
  • Administrative and support service activities
  • Agriculture, forestry and fishing
  • Arts, entertainment and recreation
  • Construction
  • Education
  • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
  • Financial and insurance activities
  • Human health and social work activities
  • Information and communication
  • Manufacturing
  • Mining and quarrying
  • Other service activities
  • Professional, scientific and technical activities
  • Public administration and defence; compulsory social security
  • Real estate activities
  • Transportation and storage
  • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
  • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.