Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
EURES
Știre12 decembrie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Interviuri fulger la Madrid: EURES Spania și EURES Suedia își unesc forțele pentru a crea oportunități în industria alimentației publice

EURES Spania și EURES Suedia au organizat în colaborare cea de-a treia ediție a unui eveniment inovator cu „interviuri fulger” pentru industria alimentației publice. Acesta a fost ultimul dintr-un șir de evenimente organizate în cadrul proiectului „Bucătari șefi în Suedia”.

‘Speed dating’ interviews in Madrid: EURES Spain and EURES Sweden team up to create opportunities in the catering industry
© Daniel Bellón Serrano, 2018

„Proiectul de recrutare a bucătarilor șefi a fost inițiat în 2015, iar în fiecare an au loc cel puțin două evenimente de recrutare în Spania”, relatează Daniel Bellón Serrano, consilier EURES Spania. „Este un exemplu clar de situație avantajoasă pentru toate părțile: în Suedia, sectorul ospitalității este în creștere, iar Spania are o tradiție îndelungată de pregătire a bucătarilor șefi și a altor specialiști în acest domeniu, existând numeroase școli profesionale în toată țara.”

Ediția din 2018 a acestui eveniment de recrutare unicat a avut loc la Madrid și a beneficiat de prezența reprezentanților a 10 restaurante suedeze (cinci în persoană și cinci online), aflați în căutare de bucătari șefi care să ocupe posturile libere din firmele lor. Niklas Cramer, reprezentantul hotelului Falkenberg Strandbad, recruta personal pentru restaurantul său cu vedere la mare. „Am mai recrutat din Spania, cu rezultate foarte bune”, spune el. „Am angajat două persoane cu normă întreagă și patru lucrători sezonieri pentru perioada verii. Toți cei pe care i-am angajat s-au descurcat de minune, iar eu sunt extrem de mulțumit!”

Evenimentul a avut loc la sediul Serviciului public de ocupare a forței de muncă din Spania și s-a bazat pe conceptul interviurilor fulger. Pe parcursul a câteva ore, participanții au avut ocazia să participe la 4-8 interviuri cu reprezentanții restaurantelor. „A fost plăcut, rapid și relaxat”, spune Niklas. „Într-un timp scurt, am reușit să facem cunoștință personal cu un număr mare de candidați”.

Spusele îi sunt confirmate de una dintre candidate, Rocío Rapallo Fernández. „Mi s-a părut o metodă excelentă de a pune în legătură angajatorii cu angajații. În plus, poți să-ți formezi câteva impresii despre companie și despre cum va fi locul de muncă.”

Rocío a fost unul dintre cei 27 de bucătari șefi spanioli care și-au găsit un nou loc de muncă pe durata sezonului estival suedez prin intermediul evenimentului. Bucătar pasionat și călător prin lume, ea se afla în căutarea unei noi aventuri gastronomice. „Am avut norocul să fiu selectată de mai multe companii, deci am avut posibilitatea să o aleg pe cea care mi se potrivește cel mai bine. Până acum sunt foarte încântată de companie și de mediul de aici, din Suedia. Cu siguranță aș repeta experiența!”

Pe lângă sesiunile de interviuri fulger, candidații i-au avut la dispoziție pe consilierii EURES, care erau pregătiți să le ofere informații despre condițiile de viață și de muncă din Suedia, despre formalitățile administrative necesare odată ajunși acolo și despre diversele programe de mobilitate disponibile. De asemenea, consilierii EURES i-au însoțit pe reprezentanții restaurantelor în vizita la unul dintre centrele de formare profesională în domeniul ospitalității existente la Madrid – Simone Ortega Vocational Training Centre –, pentru a descoperi ei înșiși calitatea pregătirii de care beneficiază bucătarii șefi spanioli. Vizita a prilejuit discuții despre o viitoare colaborare între companiile suedeze și centrele de formare din Spania.

Per ansamblu, evenimentul s-a dovedit a fi un mare succes. „Reacțiile au fost foarte pozitive atât din partea celor aflați în căutarea unui loc de muncă, cât și din partea angajatorilor”, afirmă Daniel, „iar plasarea s-a încheiat cu rezultate bune. Desigur că va depinde de nevoile angajatorilor – iar colegii noștri din Suedia se descurcă minunat la acest capitol –, dar, dacă totul va decurge ca în anii trecuți, cred că echipa EURES din Suedia și cea din Spania vor organiza un eveniment similar anul viitor”.

„Recomand din toată inima această experiență celor care adoră să călătorească și să lucreze în străinătate”, spune Rocío în concluzie. „Este un mod minunat de a descoperi o țară, cu tradițiile și cultura ei, și în același timp de a te simți ca un localnic.”

 

Linkuri conexe:

Pagina de Facebook a EURES Spania

Pagina de Facebook a EURES Suedia

Locuri de muncă în turism

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilierEURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatCele mai bune practici EURESȘtiri externe EURESPărțile interesate externeȘtiri interne EURESTendințe de recrutarePovesti de succesTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.