Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
EURES
Știre11 aprilie 2018Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Un curs de învățare electronică ajută la găsirea unui loc de muncă în Danemarca

Echipa EURES Danemarca a creat un curs de învățare electronică pentru a-i ajuta pe solicitanții de locuri de muncă să-și găsească de lucru în această țară scandinavă.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Căutarea unui loc de muncă - în special în străinătate – poate fi dificilă. La începutul lunii martie 2018, echipa EURES Danemarca s-a hotărât să-i ajute pe cei care caută de lucru în țara lor, lansând online cursul „Make It Work in Denmark”(Cum „merge treaba” în Danemarca).

Cursul de învățare electronică este conceput să ofere idei, informații și sfaturi pentru găsirea unui loc de muncă în Danemarca. Este prezentat în engleză și constă în patru module:

  1. Căutarea unui loc de muncă în Danemarca: găsirea de oferte de muncă, scrierea unei candidaturi și redactarea unui CV pe măsura așteptărilor firmelor daneze;
  2. Contactarea firmelor și reușita la interviu: cele mai bune metode de a contacta firmele și de a vă prezenta la interviuri;
  3. Utilizarea eficientă a LinkedIn: optimizarea profilului de pe LinkedIn pentru colaborare în rețea și căutare de locuri de muncă;
  4. Introducere în cultura daneză a muncii: cum să abordați un loc de muncă danez și ce trebuie făcut în situații cu care nu sunteți obișnuit.

Aceste module conțin povestiri reale din viața unor persoane care și-au găsit de lucru în Danemarca, exerciții interactive, clipuri video pe diferite teme și aplicații practice.

Flexibilitatea este elementul cheie în Make It Work in Denmark. Fiind un curs online, este o formă portabilă de învățare, accesibilă de pe dispozitive mobile, de exemplu tablete și telefoane inteligente. Înscrierea este deschisă tuturor și în permanență,  cursanții pot începe deci când le convine. Modulele se pot efectua în mai multe sesiuni și pot fi revăzute oricând, cursul fiind astfel o resursă permanentă pentru solicitanții de locuri de muncă.

Peste 170 de persoane din mai multe țări au început deja cursul, iar primele ecouri sunt până acum extrem de pozitive. „Am trecut prin toate modulele și pot să spun că sunt foarte bune!” spune Ágnes Kalmár, ingineră constructor din Ungaria. „Au tone de informații și surse de inspirație; sunt sigură că o să revin de multe ori.”

Stacey, un cadru medical australian care locuiește în Aarhus, este de acord. „Modulele mi s‑au părut foarte motivante, interesante și informative. Informațiile sunt la obiect și prezentate pe înțelesul tuturor. Mi-a plăcut în special că informațiile sunt transmise pe diferite căi, astfel încât cititorul rămâne interesat de la început până la sfârșit.”

Ținta viitoare a EURES Danemarca este ca în fiecare an să înceapă cursul 600 de oameni. Obiectivul este pe cale să fie atins în 2018 datorită interesului inițial foarte mare, ceea ce arată entuziasmul pentru sfaturile, sugestiile și cunoștințele pe care cursul le oferă solicitanților de locuri de muncă.

Căutați un loc de muncă și doriți să lucrați în Danemarca? Vreți să aflați mai multe despre cursul de învățare electronică Make It Work in Denmark și cum să participați? Pentru început trebuie doar să vă creați un profil pe site-ul Work in Denmark.

 

Linkuri conexe:

Site-ul Work in Denmark

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilierEURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

Teme
Cele mai bune practici EURESȘtiri externe EURESPărțile interesate externeSugestii și sfaturiȘtiri/rapoarte/statisticiRețelele de socializareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.