Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article26 oktober 2022European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Disse digitale ferdighetene kan forbedre ansettelsesevnen din

Vi lever i en tid der digital kompetanse har blitt uunnværlig. For de av dere som er i ferd med å legge ut på deres karrièrereise, har vi utarbeidet en liste over noe av den mest etterspurte digitale kompetansen på arbeidsmarkedet akkurat nå.

These digital skills can improve your employability

Digital markedsføring

Med fremskritt av teknologi og sosiale medier, stoler de fleste bedrifter ikke lenger kun på klassisk markedsføring. I våre dager er det vanskelig for en bedrift å fange kunders oppmerksomhet hvis den ikke annonserer tjenestene sine digitalt. Det er her digitale markedsførere kommer inn. Digital markedsføring brukes til å markedsføre bedrifters produkter og tjenester gjennom annonsering i sosiale medier, søkemotoroptimalisering, analyseverktøy, e-postkampanjer m.m.

Dataanalyse

Bedrifter samler inn store mengder verdifull data fra kundene sine. De trenger noen som kan tolke disse dataene, slik at de bedre kan forstå kundene sine, forbedre produktene og maksimere salget. Siden data er en viktig del av alle digitale tjenester, er dataanalyse en etterspurt ferdighet som er kommet for å bli.

Digital prosjektledelse

Digital prosjektledelse er en viktig del av utviklingen av digitale produkter og tjenester. Digitale prosjektledere må ha omfattende kunnskap om hele prosessen – fra idé til utvikling av det endelige produktet eller tjenesten. En digital prosjektleder overvåker hele prosessen, og sørger for at tidsfrister overholdes og at produktet eller tjenesten oppfyller forventet standard.

Programmering, web- og apputvikling

Et stigende antall bedrifter har behov for webutviklere, ettersom koding er avgjørende for å kunne skape et hvilket som helst teknisk produkt, digital tjeneste eller nettsted. Det er av den grunn at programmering og web-/apputvikling ofte er oppført på LinkedIn som noen av de mest etterspurte ferdighetene.

Sosiale medier

Mange bedrifter har innsett at de må ha en profesjonell tilstedeværelse på sosiale medier. Ansvarlig for sosiale medier sørger for at bedriftens produkter og aktiviteter er representert effektivt på sosiale medier. Hvis de gjør en god jobb, kan de til og med utvide bedriftens kundebase og salg.

Videoproduksjon

I løpet av de siste årene har mange store sosiale medier begynt å favorisere videoinnhold fremfor tekst og bilder. Videoinnhold er enklere å konsumere, mer underholdende og appellerer til alle aldersgrupper. Mange bedrifter rekrutterer folk med kompetanse innen videoproduksjon for å hjelpe dem med å markedsføre produktene sine, levere opplæring til kunder eller opplæring til ansatte.

Webdesign

Webdesignere sørger for at nettprodukter og nettsteder ikke bare er funksjonelle, men også ser bra ut og er brukervennlige. Dette er et viktig aspekt for suksessen til ethvert teknologiselskap. Enhver bedrift som ønsker en elegant og profesjonell tilstedeværelse på nettet, trenger folk med god kompetanse innen webdesign.

EURES kan hjelpe deg

Hvis du ønsker å lære en ny ferdighet, men er usikker på hvor du skal begynne, ta en titt på artikkelen vår om De 6 beste plattformene for nettbaserte kurs. Du kan også ta kontakt med våre EURES-rådgivere, som kan hjelpe deg med å identifisere dine styrker og interesser samt bistå deg i jobbsøkingen og søknadsprosessen.

Finn en EURES-rådgiver i din region eller kontakt din lokale EURES-rådgiver via chattetjenesten.

I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Chat med EURES-rådgivere

Søke etter EURES-rådgivere

The most in-demand hard and soft skills of 2020

De 6 beste plattformene for nettbaserte kurs

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tipsRekrutteringstrenderUngdom
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & supportRåd og tipsArbeidsmarkedsinformasjonLæring
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.