Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
EURES
Nieuwsartikel22 oktober 2021Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Onze 5 belangrijkste tips voor werknemers die terugkeren naar de werkplek

Nadat we tijdens de COVID-19-pandemie hebben gewerkt vanuit onze keuken, de woonkamer en zelfs de slaapkamer, lijkt terugkeren naar kantoor misschien een hele uitdaging. Lees hier onze 5 belangrijkste tips voor een vlotte terugkeer naar de werkplek.

Our top 5 tips for employees returning to the workplace
EURES

1.Geef uzelf tijd om u aan te passen

Als uw werkgever het toestaat, probeer dan geleidelijk terug te keren naar uw normale werkplek. Door in eerste instantie slechts enkele dagen per week door te brengen op de werkplek en op andere dagen thuis te werken, krijgt u de tijd om u aan te passen aan de verschillen tussen beide werkomgevingen. Voor veel mensen zal terugkeren naar het werk een enorme verandering betekenen, met meer mensen, meer lawaai en een langere reistijd. Mogelijk zullen zij daarom even moeten wennen aan een voltijdse terugkeer.

2.Pas uw wekelijkse routine aan

Wanneer u naar het werk pendelt, verliest u ongetwijfeld meer tijd dan wanneer u thuis werkt en dus moet u de wekker op een vroeger tijdstip zetten. Om u voor te bereiden op uw terugkeer naar de werkplek, ook al is het maar voor één dag per week, kunt u overwegen om het tijdstip waarop u opstaat wanneer u buitenshuis werkt, elke dag aan te houden en om uw lunch de avond ervoor klaar te maken. Zo wordt terugkeren naar het werk een stuk gemakkelijker en is het verschil met uw normale routine minder groot.

3.Wees niet bang om vragen te stellen

Terugkeren naar de werkplek ziet er voor iedereen anders uit en bedrijven proberen verschillende beleidsmaatregelen uit. Mogelijk roepen die heel wat vragen bij u op. Zorg ervoor dat u al uw vragen aan uw werkgever hebt gesteld vóór u terugkeert naar het werk, of ze nu gaan over parkeermogelijkheden, fietsstallingen en kluisjes, of over gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Het is belangrijk dat u weet wat u bij aankomst kunt verwachten. Hoe meer u weet, hoe geruster u zult zijn. Als u niet zeker weet wat het beleid van uw bedrijf voor werken op afstand en hybride werkvormen precies inhoudt, ga dan het gesprek aan!

4.Probeer nieuwe manieren van werken uit

Na COVID-19 verloopt werken veel flexibeler. U kunt overwegen om uw werkdag vroeger te beginnen, zodat u de spits kunt vermijden, of u kunt hybride werkvormen uittesten, als het beleid van uw bedrijf in die mogelijkheid voorziet. Zoek na overleg met uw werkgever uit wat voor u werkt en welke regeling optimaal is, niet alleen voor uw productiviteit, maar ook voor uw gezondheid en welzijn. Mogelijk komt er zo meer tijd vrij voor uw gezin of uw favoriete bezigheden, waardoor de werkweek aangenamer wordt terwijl u toch uw professionele doelstellingen haalt.

5.Vergeet de online tools niet

Als u tijdens de pandemie bent overgestapt op tools voor onlinesamenwerking, blijf die dan gebruiken op de werkplek. In veel gevallen is de samenwerking tussen teams en in bedrijven erop vooruitgegaan en deze innovaties zullen ook in de toekomst nuttig blijven en werksystemen versterken. Nieuwe onlineplatformen zullen een blijvende invloed hebben op de werkmethoden en zullen collega’s in staat blijven stellen om deel te nemen aan activiteiten, ongeacht waar zij zich bevinden. Dat betekent ook dat de manier waarop u uw werk aanpakt, niet hoeft te veranderen wanneer u terugkeert naar de werkplek.

Voor meer tips over werken na de COVID-19-pandemie, kunt u ons artikelWaarom zachte vaardigheden en emotionele intelligentie belangrijker zijn dan ooit?lezen. 

 

Gerelateerd:

Waarom zachte vaardigheden en emotionele intelligentie belangrijker zijn dan ooit?

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapArbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuws
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.