Skip to main content
EURES

Vacature plaatsen

De meeste vacatures op EURES, het portaal voor beroepsmobiliteit zijn afkomstig uit de vacaturebanken van de openbare diensten voor arbeidsvoorziening in de landen die deelnemen aan EURES. De zoekfunctie van EURES is gebaseerd op een technologie die "Web Services" wordt genoemd en waarmee u in alle nationale vacaturebanken kunt zoeken naar vacatures die in realtime geactualiseerd zijn. Er wordt gezocht naar twee typen vacatures:

  • "EURES-vacatures", dit zijn banen waarbij de werkgever heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in kandidaten uit een ander land, en
  • alle overige banen in de nationale vacaturebanken.

Als u een banenadvertentie in een nationale vacaturebank wilt plaatsen en de vacature op die manier ook zichtbaar wilt maken via het EURES-portaal, kunt u een aantal dingen doen. Veel landen bieden mogelijkheden als selfservice via internet, en callcenters. In de onderstaande tabel kunt u zien hoe u in de verschillende landen te werk kunt gaan en met wie u contact kunt opnemen. De contactgegevens van alle EURES-adviseurs vindt u door te klikken op de knop "Contact a EURES Adviser" (Contact opnemen met een EURES-adviseur) in de linkerkolom.

Houd er rekening mee dat u vaak een gebruikers-ID nodig heeft om van de selfservicesystemen gebruik te kunnen maken en dat u in sommige landen als werkgever geregistreerd moet staan om in het betreffende land banenadvertenties in een vacaturebank te kunnen plaatsen.