Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
EURES
Sajtócikk16 október 2020Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Hogyan segíthet Önnek az EURES az európai álláskeresésében?

Ha külföldön szeretne munkát vállalni Európában, az EURES segít Önnek. A COVID-19 idején szokatlan időket élünk, de a munkaadók még mindig toboroznak – és az EURES segíthet Önnek munkát találni.

How EURES can help you find a job in Europe
EURES

Az állásajánlatok online adatbázisával, rendszeres rendezvényekkel és támogató szolgálatok európai hálózatának segítségével az EURES átfogó támogatást nyújthat Önnek az álláskeresés előtt, alatt és után. Cikkünkből kiderül, miért előnyösek ezek a lehetőségek.

Jelentkezzen állásajánlatokra az EURES-portálon

Ha Ön ezt olvassa, már meg is találta az EURES-portálra vezető utat. A portálon mintegy 2,8 millió álláslehetőség található a 32 részt vevő EURES-országból (a 27 uniós ország, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és az Egyesült Királyság).

Először itt kell regisztrálnia az ingyenes online profil létrehozásához. Ezután jelentkezhet az állásajánlatokra, és önéletrajza a portálon regisztrált több mint 16 ezer munkáltató számára is látható lesz. Emellett személyre szabhatja keresését, és értesítést kaphat a profiljának megfelelő betöltetlen álláshelyekről.

Az EURES-portál számos más hasznos eszközt is kínál, többek között az Élet és munka oldalt, amely országspecifikus információkkal segíti Önt a költözés során.

Személyre szabott támogatás az EURES-tanácsadótól

Európa-szerte mintegy ezer EURES-tanácsadó működik. Ezek az EURES-tanácsadók személyre szabott támogatást nyújthatnak Önnek, többek között az alábbi témakörökben:

  • karrierorientáció és az Ön számára érdekes álláslehetőségek ajánlása;
  • segítségnyújtás önéletrajzának összeállításában és szerkesztésében, hogy jobb eséllyel pályázhasson az állásokra;
  • önéletrajzának átadása potenciális munkaadóknak és interjúk szervezése;
  • képzési, nyelvtanulási és finanszírozási lehetőségek felkutatása;
  • tanácsadás jogi és adminisztratív kérdésekben, mint pl. társadalombiztosítás és adózás;
  • segítségnyújtás a letelepedés során az új országban.

Bár hazájában a COVID-19 korlátozások hatással lehetnek a személyes találkozók időpontjainak egyeztetéseire, Ön telefonon vagy e-mailben is kaphat személyes támogatást. Vegye fel a kapcsolatot a helyi EURES tanácsadójával a folyamat elkezdéséhez!

Vegyen részt az Európai (Online) Foglalkoztatási Napokon

2013 óta az EURES több mint 200 Európai (Online) Foglalkoztatási Napot rendezett. Ezek a rendezvények lehetőséget kínálnak arra, hogy a résztvevők találkozzanak a potenciális munkaadókkal, és gyakorlati információkat kapjanak az EURES-tanácsadóktól.

Természetesen, mivel még mindig tart a COVID-19 világjárvány, egyre több eseményre az interneten kerül sor a személyes találkozókra és az utazásra vonatkozó nemzeti korlátozások miatt. Szerencsére az EURES már régóta alkalmaz virtuális eszközöket az Európai (Online) Foglalkoztatási Napok megrendezésére, és továbbra is rendszeresen szervez online eseményeket.

Ez azt jelenti, hogy otthona kényelméből vehet részt az eseményen, és biztonságos távolságból beszélhet a potenciális munkaadókkal. Előfordulhat, hogy az Ön személyes állásinterjújára videón keresztül kerül sor. Ha szeretne többet megtudni a közelgő eseményekről, látogasson el az Európai Foglalkoztatási Napok honlapjára. Az EURES EURES eseménynaptárában az Ön régiójában szervezett munkaerő-felvételi eseményekre is rákereshet.

EURES-szolgáltatások a határokon átnyúló régiókban

Ahhoz, hogy támogatást kapjon az EURES-től, nem kell külföldre költöznie. Több mint 1,5 millió ember él az egyik európai országban úgy, hogy közben egy másikban dolgozik. Az EURES-nek számos határokon átnyúló partnersége van, amelyek kifejezetten e munkavállalók támogatására összpontosítanak.

Ha Ön egy másik EURES-országgal közös határ közelében él, támogatást kaphat a határon túli álláslehetőségekhez és a határokon átnyúló munkavégzés adminisztratív vonatkozásainak rendezéséhez.

Az EURESegyüttműködés megkezdéséhez regisztráljon ingyenes felhasználói fiókot és vegye fel a kapcsolatot a helyi EURES-tanácsadójával!

 

Kapcsolódó linkek:

Álláskeresői fiók létrehozása

Élet és munka

EURES-tanácsadók keresése

Európai Foglalkoztatási Napok

Rendezvénynaptár

EURES a határokon átnyúló régiókban

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Munkaerőpiaci hírek/mobilitási hírekToborzási trendekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.