Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article18 mai 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Gratis språkopplæringsverktøy som hjelper deg med å heve kompetansen hjemmefra

Å snakke et fremmedspråk er en uvurderlig ferdighet. Det øker konkurranseevnen på arbeidsmarkedet, og det er et nyttig og ofte nødvendig verktøy når du bor og jobber i utlandet. Mange forskere mener også at det å lære et nytt språk er bra for hjernen din.

Free language learning tools to help you upskill from home
Shutterstock

Hvis du tilbringer mer tid hjemme enn vanlig på grunn av den pågående COVID-19-situasjonen, kan det hende at du ser etter produktive hobbyer og muligheter for kompetanseutvikling. I så fall kan det være lurt å benytte muligheten til å lære et nytt språk eller friske opp eksisterende språkferdigheter.

Selv om dette ikke er den ideelle tiden for å melde deg på et fysisk kurs, finnes det mange gratis virtuelle verktøy for å komme i gang med læringen. I denne artikkelen har vi laget en liste over noen av favorittene våre.

Duolingo:

Med mindre du er en nykommer innen språkopplæring, har du sannsynligvis støtt på Duolingo, som har over 300 millioner registrerte brukere. Dets kurs er tilgjengelige på 23 språk og er delt inn i vidtfavnende emner fra ernæring til næringsliv.

Duolingo er ikke like fokusert på grammatikk som noen av de andre verktøyene, men dets korte øvelser som inneholder tegneserieillustrasjoner og poengspill, vil raskt og enkelt hjelpe deg med å lære nyttige ord og uttrykk. Den bruker et estimert prosenttall på språkflyt for å spore fremdriften din, og teknologien vil tilpasse øvelsene til deg. Det beste av alt er at det er helt gratis å bruke.

Tips: Hvis du liker Duolingo, tar Mindsnacks spillifiseringen enda lenger. Dets apper tilbyr en rekke engasjerende spill, hvorav mange er gratis.

Memrise:

Memrise fokuserer på realistisk språkopplæring. Dets kurs inneholder tusenvis av videoklipp av morsmålsbrukere som gir brukerne en realistisk forståelse av språket og dets autentiske aksenter. Dets mål er å fordype deg i lokal kultur og få deg til å føle deg som om du er omringet av morsmålsbrukere. Memrise tilbyr gratis kurs på mange forskjellige språk i appen sin, et betalt abonnement vil imidlertid gi deg tilgang til flere kurs og funksjoner.

Busuu:

Busuu tilbyr et utvalg av gratis øvelser og morsomme spørrekonkurranser, du trenger imidlertid et abonnement for å få tilgang til funksjoner som ekte samtaler med morsmålsbrukere. I likhet med Duolingo, bruker Busuu en innebygd prosent på språkflyt for å spore fremdrift. I tillegg kan det tilby individuelle studieplaner og talegjenkjenning for å hjelpe deg med den muntlige språkbeherskelsen og gi deg tilbakemeldinger. Hvis du ønsker å lære et ikke-europeisk språk, kan Busuu være det riktige alternativet for deg. Det tilbyr bare 12 språk, men disse inkluderer arabisk, kinesisk og japansk.

Drops og Scripts:

Hvis prioriteringen er å lære nytt ordforråd, kan du prøve Drops. Appen kombinerer visuelle hjelpemidler og lyd for å hjelpe deg med å lære nye ord raskt og enkelt. Dets gratisversjon begrenser deg til fem minutters læring per dag, og opplæring i grammatikk og språkstruktur må du finne et annet sted, men disse korte øvelsene er ideelle hvis du ønsker å utvide ordforrådet raskt. Scripts er en lignende app som fokuserer på å lære et språk med et nytt alfabet, for eksempel kyrillisk skrift.

Tandem:

Hvis du allerede har litt språkkunnskaper og ønsker å øve på å snakke – hvorfor ikke prøve å finne en partner? Tandem er verdens største nettsamfunn for språkutveksling, med millioner av medlemmer. Ideen er å finne språkpartnere blant morsmålsbrukere på et annet språk, slik at dere kan øve og hjelpe hverandre med å lære deres respektive språk. Hvis du er villig til å betale for en profesjonell lærer, tilbyr Italki og Verbling personlig virtuell undervise, men en gratis Tandem-partner kan muligens gi deg all støtten du trenger.

 

Relevante lenker:

Busuu

Drops

Duolingo

Mindsnacks

Italki

Memrise

Scripts

Tandem

Verbling

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRåd og tipsRekrutteringstrenderUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.