Skip to main content
EURES
Nieuwsartikel17 januari 2020Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Vier manieren waarop studeren in het buitenland je carrière kan helpen

Studeren in het buitenland is een geweldige manier om jezelf in nieuwe culturen onder te dompelen, nieuwe talen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Maar het kan ook een echte boost geven aan je carrière op korte en lange termijn. Hoe? We hebben enkele van de belangrijkste punten hieronder samengevat.

Four ways studying abroad could enhance your career
Shutterstock

Studeren in het buitenland... toont je gedrevenheid en vindingrijkheid

Het kan moeilijk zijn om te starten op de arbeidsmarkt. Alles waar je je van anderen mee kunt onderscheiden is een pluspunt. Studeren in het buitenland laat potentiële werkgevers zien dat je gedreven en vindingrijk bent om uit je comfortzone te stappen en in een ander land te gaan wonen. Je laat hiermee zien dat je cultureel ervaren bent en toegewijd aan de door jou gekozen carrière, dat je je kunt aanpassen en dat je bereid bent om de jou geboden kansen te benutten.

Studeren in het buitenland... geeft je internationale contacten

Je zult je studie samen met studenten uit het door jou gekozen land volgen, maar ook met veel andere studenten die zich in dezelfde situatie bevinden als jij. Dit biedt je een uitstekende gelegenheid om vrienden te maken met mensen van over de hele wereld, die contacten kunnen worden voor de rest van je leven en carrière. Misschien ben je in de toekomst ooit op zoek naar een baan in een bepaald land en herinner je je de naam van een studiegenoot die daar woont en bereid is een handje te helpen!

Studeren in het buitenland... maakt je onafhankelijker en geeft je meer vertrouwen

Laten we eerlijk zijn: het vooruitzicht van studeren in het buitenland kan zelfs de meest zelfverzekerde personen afschrikken. Het achterlaten van familie, vrienden en je vertrouwde omgeving voor een onbekende nieuwe wereld vraagt moed, maar kan je ook onafhankelijker maken, je meer vertrouwen geven en je meer in jezelf doen geloven. Al deze vaardigheden die je zullen helpen groeien tijdens je tijd in het buitenland en – vooral ook – in de toekomst, zijn vaardigheden die werkgevers waarderen.

Studeren in het buitenland… verruimt je blik en denken

Velen van ons groeien op in een kleine wereld, met vooraf vastgestelde waarden en overtuigingen. Onze ervaringen en alles waar we aan worden blootgesteld kunnen dan ook vrij beperkt zijn. Studeren in het buitenland is een geweldige manier om hieraan te ontgroeien en je blik en denken te openen voor alles wat de wereld te bieden heeft. Je onderdompelen in een andere cultuur biedt je de voordelen en uitdagingen van ontmoetingen met allerlei verschillende mensen met verschillende ideeën, opvattingen en standpunten. Als je leert hoe je effectief kunt communiceren met iedereen om je heen en hoe je de verschillen op een positieve manier kunt gebruiken, ben je goed voorbereid om hetzelfde te doen in je toekomstige werk.

Dit zijn ze dan: vier redenen waarom studeren in het buitenland je carrière kan helpen. Ben je geïnteresseerd in werken in het buitenland? Lees dan ons recente artikel Working abroad: What's in it for me?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met EURES, het Europees portaal voor beroepsmobiliteit.

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop'pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapHints en tipsJeugd
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.