Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak28. ožujka 2018.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

EURES u Švedskoj pomaže tražiteljima posla sastaviti životopise posebno prilagođene švedskom tržištu rada

Jeste li ikada razmišljali o životu i radu u Švedskoj? Švedska se može pohvaliti činjenicom da je jedna od najnaprednijih zemalja u pogledu radničkih prava, da je njezina politika većinom usmjerena na obitelj, da ima inovativnu industriju te da postoji zdrava ravnoteža između privatnog i poslovnog života.

EURES Sweden helps jobseekers craft CVs specific to Swedish job market
Arbetsformedlingen

A sve to dolazi uz zapanjujuće prirodne ljepote. Ako dosad niste razmišljali o životu i radu u Švedskoj, sigurno smo vam sada dali ideju.

Prvi korak u pronalaženju odgovarajućeg posla u bilo kojoj zemlji je sastavljanje životopisa i popratnog pisma koji vas opisuju kao najboljeg kandidata za dotični posao.

Svaki posao ima posebne kriterije prema kojima biste trebali prilagoditi svoj životopis. Isto tako, ono što poslodavci cijene u potencijalnom zaposleniku može se razlikovati od zemlje do zemlje.

Imajući to na umu, EURES u Švedskoj je u suradnji sa švedskim zavodom za zapošljavanje Arbetsformedlingen osmislio koristan mrežni seminar pod nazivom „Kako napisati životopis i popratno pismo”.

Videozapis na engleskom jeziku u trajanju od sat vremena sadrži praktične savjete o tome kako najprofesionalnije predstaviti svoju prijavu da bi ona zapela za oko posredniku u zapošljavanju – točnije švedskom posredniku u zapošljavanju.

Videozapis je emitiran uživo u četvrtak, 12. listopada, a gotovo se 350 ljudi iz cijelog EU-a prijavilo i pogledalo ga. Ne brinite ako ste propustili mrežni seminar jer je sada dostupan na YouTube-u.

Dodatni mrežni seminari

„Život i rad u Švedskoj” samo je jedan od brojnih mrežnih seminara. Svaki od njih obrađuje neku drugu temu, na primjer: „Zabljesnite na razgovoru za posao”, „Kako napisati popratno pismo”, „Kako napisati životopis” i „Umrežavanje”.

Zašto se prijaviti?

Mrežni seminari pomoći će vam da shvatite kako najbolje pristupiti prijavljivanju za poslove u Švedskoj i bolje razumijete postupke koji su u to uključeni. Osim toga, prijavom i gledanjem mrežnih seminara uživo imate priliku postaviti pitanja i odmah dobiti odgovore.

Mrežni seminari izvrstan su način da dobijete uvid u tržište rada i način razmišljanja poslodavaca te da saznate kako najbolje pripremiti sebe i svoj životopis.  

„Uspjeh leži u činjenici da možete pratiti informacije s bilo kojeg mjesta u Europi i istodobno razgovarati i postavljati konkretna pitanja u stvarnom vremenu”, rekao je Mikael Lindbom, pomoćnik nacionalnog koordinatora pri EURES-u u Švedskoj.

Bolja pripremljenost od samog početka znači da se postupak traženja posla i razgovora za posao može odvijati brže, što je korisno za tražitelje posla i poslodavce.

Ako želite primati obavijesti o predstojećim mrežnim seminarima, možete pratiti Arbetsformedlingen na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i Linkedin ili možete posjetiti EURES-ov kalendar događaja, gdje možete pronaći detaljnije informacije o različitim događajima.

 

Korisne poveznice:

EURES: Život i rad u Švedskoj

Švedski zavod za zapošljavanje Arbetsformedlingen

„Kako napisati životopis i popratno pismo” – mrežni seminar

Stranica EURES-a u Švedskoj na Facebooku

Stranica EURES-a u Švedskoj na Instagramu

Stranica EURES-a u Švedskoj na LinkedInu

EURES-ov kalendar događaja

 

Pročitajte više:

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoNajbolja praksa EURES-aEURES obukaSavjetiVijesti o tržištu rada/vijesti o mobilnostiTrendovi zapošljavanjaDruštveni medijiMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.