Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli12. marraskuuta 2021Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

EURES Saksa julkaisee kausityöntekijöille tarkoitetun verkkosivun

Oletko EU-maan tai kolmannen maan kansalainen ja etsit kausityötä Saksasta? EURES Saksa julkaisi äskettäin uuden verkkosivun, jolla pyritään vastaamaan kaikkein tärkeimpiin kausityötä koskeviin kysymyksiin.

EURES Germany launches web page for seasonal workers
EURES

Kenelle sivu on tarkoitettu?

Verkkosivu on tarkoitettu EU-maiden ja kolmansien maiden kansalaisille, jotka etsivät kausityötä Saksasta. Sivulla on käytännön tietoja kausityöntekijöiden oikeuksista ja muista tärkeistä aiheista, kuten työajasta, sopimusehdoista, majoituksesta ja sosiaaliturvasta. Sivulla pyritään vastaamaan kausityöntekijöiden yleisimmin esittämiin kysymyksiin jo ennen kuin he muuttavat Saksaan.

Miksi on tärkeää, että kausityöntekijät tuntevat oikeutensa?

Saksassa työskenteleviin kausityöntekijöihin sovelletaan Saksan työlainsäädäntöä työntekijöiden alkuperämaasta riippumatta. Kun työntekijät tuntevat oikeutensa, heidän on helpompi välttää laittomia työsuhteita ja niiden haittoja.

Mitä tietoja sivu sisältää?

Sivulla, joka on saatavana englanniksi ja saksaksi, käsitellään monenlaisia aiheita, kuten:

  • työlupia
  • palkkoja
  • kansallista sosiaaliturvaa ja sairausvakuutusta
  • palkallisia vuosilomia
  • työsopimusten tekemistä ja purkamista.

Sivulla on saatavana myös esitteitä, joissa on tarkempia tietoja kolmansien maiden kausityöntekijöille (englanniksi, georgiaksi ja saksaksi) ja EU-maiden kausityöntekijöille (bulgariaksi, englanniksi, puolaksi, romaniaksi ja saksaksi).

Tutustu EURES Saksan kausityöntekijöille tarkoitettuun verkkosivuun. Lue lisää myöselämisestä ja työskentelystä Saksassa.

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Eläminen ja työskentely: Saksa

Kausityöskentely Saksassa: tilannettasi koskevia tietoja

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Tiedot

Aiheet
Ulkoiset EURES-uutisetTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutiset
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.