Skip to main content
EURES
Novinski članak11. travnja 2018.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Tečaj za e-učenje koji vam pomaže da uspijete u Danskoj

Tim EURES-a Danska osmislio je tečaj za e-učenje kako bi pomogao tražiteljima posla da pronađu posao u toj skandinavskoj zemlji.

E-learning course ‘makes it work’ in Denmark
EURES

Potraga za poslom – posebno u stranoj zemlji – može biti vrlo zahtjevan postupak. Početkom ožujka 2018. tim EURES-a Danska odlučio je pomoći onima koji traže posao u njihovoj zemlji pokretanjem internetskog tečaja pod nazivom „Make It Work in Denmark” („Postignite uspjeh u Danskoj”).

Tečaj za e-učenje osmišljen je kako bi pružio informacije, znanje i savjete povezane s pronalaskom posla u Danskoj. Odvija se na engleskom jeziku te se sastoji od četiriju modula:

  1. Traženje posla u Danskoj: kako pronaći slobodna radna mjesta, napisati prijavu za posao i osmisliti životopis prilagođen potrebama danskih poduzeća;
  2. Kontaktiranje s poduzećima i uspjeh na razgovoru za posao: kako se najbolje povezati s poduzećima i predstaviti na razgovorima za posao;
  3. Učinkovita upotreba LinkedIna: kako poboljšati svoj profil na LinkedInu radi umrežavanja i potrage za poslom;
  4. Uvod u dansku poslovnu kulturu: kako se snaći na radnom mjestu u Danskoj i kako se nositi s potencijalno nepoznatim situacijama.

Sadržaj tih modula uključuje priče iz stvarnih života pojedinaca iz raznih zemalja koji su pronašli posao u Danskoj, interaktivne vježbe, videozapise o različitim temama i praktične zadatke.

Fleksibilnost je ključni element tečaja „Make It Work in Denmark”. Budući da se tečaj odvija na internetu, možete mu pristupiti putem mobilnih uređaja kao što je tablet ili pametni telefon te ga na taj način uvijek možete imati sa sobom. Registracija je omogućena svima, a tečaj se odvija periodično tako da korisnici mogu početi sudjelovati na tečaju kad god im to odgovara. Moduli se također mogu dovršiti u više sesija te je moguće vratiti se na njih u bilo koje vrijeme, što čini tečaj „bezvremenskim” resursom za tražitelje posla.

Više od 170 pojedinaca iz raznih zemalja dosad je počelo sudjelovati na tečaju, a prve reakcije izrazito su pozitivne. „Prošla sam sve module i mogu reći da su doista dobri!” rekla je Ágnes Kalmár, inženjerka građevine iz Mađarske. „Imaju tone informacija i inspiracije; sigurno ću im se često vraćati.”

Stacey, zdravstvena radnica iz Australije koja živi u Aarhusu, slaže se s njom. „Moduli su vrlo privlačni, zanimljivi i informativni. Sve su informacije relevantne i predstavljene na lako razumljiv način. Posebno mi se svidjelo to što su informacije predstavljene na različite načine, što omogućava da korisnici ostanu zainteresirani dok prolaze kroz sve module.”

Cilj EURES-a Danska za budućnost jest postići da 600 novih korisnika počne sudjelovati na tečaju svake godine. Ostvarenje tog cilja za 2018. na dobrom je putu zahvaljujući velikom broju korisnika na početku godine, što jasno pokazuje entuzijazam za savjete, preporuke i znanje koje tečaj nudi tražiteljima posla.

Jeste li tražitelj posla koji traži zaposlenje u Danskoj? Želite li saznati više o tečaju za e-učenje „Make It Work in Denmark” te o tome kako sudjelovati? Za registraciju je dovoljno izraditi profil na internetskim stranicama portala Work in Denmark.

 

Korisne poveznice:

Internetske stranice portala Work in Denmark

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite EURES-ovasavjetnika

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskorona internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na društvenoj mreži Google+

Teme
Najbolja praksa EURES-aVanjske vijesti EURES-aVanjski dioniciSavjetiVijesti/izvješća/statistikeDruštveni medijiMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.