Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli12. maaliskuuta 2020Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Kahdeksan syytä valita kausityö

Kausityötä (tai tilapäistä työtä) pidetään usein kokoaikatyön vähemmän toivottuna ja toissijaisena vaihtoehtona, mutta sitä se ei välttämättä ole. Seuraavassa esitetään syitä, miksi kausityötä kannattaisi harkita.

8 reasons you should consider seasonal work
Shutterstock
 1. Pääset perustason tehtäviin

Kausityössä on usein tarjolla perustason tehtäviä, joita muilla aloilla voi olla paljon vaikeampi löytää. Tämä voi olla ponnahduslauta ja tarjota kokemusta, josta voi olla uralla paljon apua myöhemmin.

 1. Voit kokeilla uutta alaa tai työnantajaa

Jos olet miettinyt uuden urapolun kokeilemista tai haluaisit työskennellä eri työnantajalle, kausityössä sitä voi testata turvallisesti, koska tiedät, että vaikket pitäisikään työstä, et ole siihen kauan sidottu.

 1. Saat ainutlaatuisia mahdollisuuksia kehittää taitojasi

Saatavilla olevien kausityömahdollisuuksien valtava kirjo (esimerkiksi hiihtokeskuksissa, festivaaleilla, vähittäiskaupassa ja maataloudessa) voi tarjota tilaisuuden parantaa tiettyjä erittäin kysyttyjä taitoja, joita muissa tehtävissä ei ehkä voisi hankkia.

 1. Ansioluettelosi täydentyy

Jos olet vanhan ja uuden työpaikan välissä, kausityöllä voit mainiosti täyttää ansioluettelosi aukkoja. Saat siitä myös arvokkaita taitoja ja tuloja.

 1. Saat ehkä työtä kauden jälkeenkin

Aivan kuten kausityö voi tarjota sinulle tilaisuuden kokeilla työskentelyä tietylle työnantajalle tai tietyllä alalla, myös työnantajat voivat testata sinua ja arvioida, miten sovit heidän työympäristöönsä. Jos työnantajasi havaitsee sinun olevan erityisen ahkera ja motivoitunut, saatat hyvinkin saada tarjouksen pidempiaikaisesta pestistä.

 1. Saat paljon työelämään liittyviä kontakteja

Vaikka sinulle ei kausityön lopuksi tarjottaisikaan kokoaikatyötä, olet kuitenkin työssäsi tutustunut moniin uusiin ihmisiin, joiden ansiosta voit saada jatkossa muita tilaisuuksia.

 1. Pääset matkustamaan

Suuri osa kausityöstä on matkailualalla, joten saatat saada tilaisuuden matkustaa ja työskennellä ulkomailla, nähdä uusia paikkoja sekä tutustua uusiin kulttuureihin. Ja samalla saat palkkaa!

 1. Voit viettää aikaa ulkona

Ulkonaolo on olennainen osa monia kausitöitä, ja työ on erittäin riippuvaista vuodenajoista ja säästä. Ulkoilusta on monenlaista hyötyä. Se voi esimerkiksi vahvistaa immuunijärjestelmää ja vaikuttaa myönteisesti mielenterveyteen.

Toivottavasti nämä vinkit innostavat sinua etsimään omiin uratavoitteisiisi sopivia kausityömahdollisuuksia!

Yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa.

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

  Tiedot

  Aiheet
  VinkkejäNuoriso
  Sektori
  Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

  Vastuuvapauslauseke

  Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.