Skip to main content
EURES
News article19 desember 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

7 Chrome-utvidelser alle arbeidsmaur trenger

Sven Dahlin har skrevet en e-bok om effektivitet i Microsoft Excel, holdt webinarer og arbeider for Tradera Rabattkoder i Sverige. Siden han er så fokusert på effektivitet, ville vi spørre ham hvilke Chrome-utvidelser han ville anbefale for å øke produktiviteten på jobb.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Liteshot

Hvis du raskt trenger et skjermbilde av noe på en Chrome-fane, er dette utvidelsen for deg. Bare trykk på “Take a screenshot” (Ta skjermbilde), så åpnes en ny fane hvor du markerer det du vil dele eller lagre. Hvis det er et bilde, kan du til og med be Google søke etter bilder som ligner. Før du deler eller lagrer, kan du også tegne på skjermbildet og framheve det du vil at mottakeren skal legge spesielt godt merke til.

Momentum

Momentum presenterer seg selv hver gang du åpner en ny fane i Chrome. Den gir deg klokkeslett, dato, vær og et par andre ting, men viktigst er gjøremålslisten. Møter havner i kalenderen, men hva med alle de store og små oppgavene som ikke faller på bestemte klokkeslett? Det er lett å se hva du må fokusere på, og like lett å legge til nye ting på gjøremålslisten. Når en oppgave er ferdig, fjerner du den og går videre til den neste.

Text Mode

Ganske mange nettsteder gir deg enorme mengder informasjon som gjør det vanskelig å fokusere på teksten. Text Mode er en helt enkel utvidelse som når den aktiveres, fjerner alt unntatt selve teksten. Alt blir også endret til svart/hvitt. Denne utvidelsen er perfekt hvis du må bearbeide mye informasjon på kort tid.

LastPass

Alle disse passordene ... All innloggingen. Det er umulig å huske alle, med mindre du bruker det samme passordet overalt, og som vi alle vet, frarådes det på det sterkeste. LastPass er en tjeneste som oppbevarer passordene og brukernavnene dine i et “hvelv”, slik at de er lett tilgjengelige for deg – og bare deg.

All-in-One Messenger

Bruker selskapet du arbeider for, mer enn ett kommunikasjonsprogram av typen Skype, Slack og WhatsApp? All-in-One Messenger tar alle disse programmene og legger dem inn i ett vindu slik at du ikke trenger å hoppe mellom dem. Det sparer mye tid!

Grammarly for Chrome

Grammarly er perfekt for dem som må skrive på engelsk. Utvidelsen kontrollerer både staving og grammatikk og sørger for at det du skriver, er lettlest og ser profesjonelt ut. Opptil 400 kontroller i måneden er gratis.

SimilarWeb

Trenger du å vite hva slags trafikk et nettsted har hatt det siste halve året? Utvidelsen SimilarWeb gjør akkurat det, og du får samtidig andre data, som hvilke land trafikken kommer fra og om den kommer fra sosiale medier, søkemotorer eller lenker. Det vil aldri være 100 prosent nøyaktig, men det gir deg en god pekepinn på om du for eksempel bør samarbeide med en bestemt aktør.

Vil du vite mer om hvordan du kan få mest mulig ut av arbeidsdagen? Få i så fall med deg vår nye artikkel: Fem tips for effektivitet i arbeidet.

 

Relevante lenker

Liteshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Chrome-utvidelser

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tips
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.