Skip to main content
EURES
News article14 desember 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fem tips for effektivitet i arbeidet

Effektivitet i arbeidet gir mange fordeler. Du vil ikke bare i det stille imponere både sjefen og kollegene, men du frigjør også tid til å påta deg oppgaver som interesserer deg spesielt. Og det beste av alt er at effektivitet i arbeidet bidrar til redusert stress og økt selvtillit!

5 tips for working efficiently
EURES

Vår nyeste artikkel tar for seg hvordan du kan arbeide mer effektivt og gir deg noen tips for å komme i gang ...

Planlegg og prioriter

Arbeidsplasser kan være overveldende. Mye støy, mange mennesker som vil ha litt av tiden din, mye å gjøre før dagen er omme. Hvis du planlegger hvordan du skal bruke tiden, kan dette virkelig bidra til at du er fokusert og yter maksimalt. Hvorfor ikke begynne i dag med å se på hvilke oppgaver du har og så finne den beste måten – inkludert rekkefølge – å få gjort dem på? Ved hjelp av lister, verktøy og teknikker kan denne prosessen bli barnemat, og en plan gir deg ikke bare mulighet til å prioritere effektivt, men den kan også redusere bekymringer som kan melde seg når du har mange baller i luften samtidig.

Bruk en kalender

En kalender er din beste venn når det gjelder å planlegge arbeidet og arbeide effektivt. Skriv ned møter og viktige tidsfrister slik at du aldri forsømmer eller går glipp av noe. Hvis du setter av tid til alle oppgaver du har fått, vil du med et kort blikk kunne se når du har ledig tid til å hjelpe andre og når du kanskje trenger hjelp selv.

Hvis du bruker et e-postsystem som Microsoft Outlook, har du allerede en innebygd kalender som bare venter på å bli fylt opp. Slike programmer har også mange  andre funksjoner som effektiviserer arbeidet, så ta en kikk på dem.

Bruk apper på en smart måte

Vi har allerede snakket om apper som kan gjøre arbeidsdagen mer effektiv, men én ting er å finne fram til dem, noe annet er det å bruke dem hver dag. Ta deg tid til å integrere appene i arbeidsprosessene dine, så gir denne lille startinvesteringen stor gevinst senere.

Få med deg alt

Uansett hvor du arbeider, vil du sannsynligvis bli gitt oppgaver av andre mennesker. Hvis de forteller deg alt du trenger å vite, er det supert. Men hvis ikke, må du ikke være redd for å stille spørsmål. Ved å sørge for at du forstår hvilke forventninger som stilles til deg, vil dette bidra til å redusere tiden du bruker på å gå fram og tilbake for å finne ut av detaljene.  Dette øker ikke bare din egen effektivitet, men også kollegenes!

Ta deg tid til å tenke

Egenrefleksjon og egenvurderinger er en viktig del av arbeidslivet. Hvis du tar deg tid til å reflektere over framdriften ved slutten av hver arbeidsdag – eller arbeidsuke, hvis det passer bedre – vil du kunne fastslå hva som gikk bra, hva som gikk mindre bra, og hvor du kan forbedre deg framover. En naturlig konsekvens av denne prosessen vil være økt produktivitet og effektivitet, så det er definitivt verdt tiden det tar.

Vær proaktiv

Selv om det er viktig å be om hjelp når du trenger det, vil det også skje at svaret ligger i å ta initiativet selv. Hvis du ikke er sikker på hvordan noe skal gjøres, hvorfor ikke bruke noen minutter på å finne ut av det? Internett er en fantastisk kilde til informasjon, tips og veiledning, og du vil ofte oppdage at noen andre har opplevd det samme som deg – og funnet en løsning på det som du kan prøve. Det kan være svært tilfredsstillende å løse et problem selv på denne måten, og det gir deg også nye ferdigheter og ny kunnskap som vil kunne komme godt med i framtiden.

Ser du etter flere tips og triks som kan hjelpe deg med å lykkes på arbeidsplassen? Sjekk 5 tips til nye lærlinger/praktikanter og Gjør et godt førsteinntrykk ... de to første ukene.

 

Relevante lenker:

andre funksjoner som effektiviserer arbeidet

apper som kan gjøre arbeidsdagen mer effektiv

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.