Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
EURES
Nieuwsartikel22 januari 2021Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

5 tips voor een gezond evenwicht tussen werk en privéleven in de winter ten tijde van de COVID-19-beperkingen

In de wintermaanden kan het moeilijker zijn om gemotiveerd te blijven, en ben je geneigd meer tijd thuis door te brengen. Hierdoor is het lastig om een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te behouden, en de COVID-19-beperkingen helpen daar niet echt bij. Bekijk onze 5 tips om tijdens de winter met de beperkingen om te gaan!

5 tips for a healthy work-life balance during winter COVID-19 restrictions
EURES

1.Geef prioriteit aan je gezondheid

Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Doe dit door regelmatig pauzes in te lassen en manieren te vinden om in beweging te blijven. Er is een breed scala aan online sportlessen beschikbaar, waardoor het gemakkelijker is om binnenshuis lichaamsoefeningen te doen op een tijdstip dat jou goed uitkomt. Of je nu van yoga houdt of van intensieve training, er is voor elk wat wils.

2.Stel voor jezelf een routine voor de winter vast

Door de kortere dagen en lagere temperaturen kun je misschien niet vasthouden aan de dagelijkse routine voor thuiswerken die je in de zomer had. Door de tijden van je dagelijkse routine aan te passen, kun je meer uit de dag te halen. Overweeg om tijdens de lunchpauze te gaan wandelen of hardlopen in plaats van na het werk. Dan kun je van het daglicht profiteren. Als je flexibele werktijden hebt, kun je zelfs je werkuren een beetje aanpassen om na het werk nog iets te ondernemen voordat het donker wordt.

3.Hou vast aan dezelfde basisregels

Als je thuiswerkt, probeer dan vast te houden aan goede gewoonten. Werk vanuit één kamer in je huis, begin elke dag op hetzelfde tijdstip met werken, zorg dat je werkkamer opgeruimd is en neem regelmatig pauzes, niet alleen om je ogen te ontlasten van het beeldschermwerk, maar ook door op te staan en de benen te strekken. Dit alles kan helpen om een goed evenwicht tussen werk en privéleven te behouden. Hou vast aan goede gewoonten, ook wanneer je al een lange tijd te maken hebt met de COVID-19-beperkingen.

4.Blijf sociaal

Ook al weerhouden de COVID-19-beperkingen je ervan om naar je werkplek te gaan of vrienden te bezoeken, Zoom, Microsoft Teams en Facetime zijn geweldige hulpmiddelen om met mensen in contact te blijven. Je kunt nog steeds verjaardagen en andere gebeurtenissen vieren door een kaartje te sturen en af te spreken om samen een kopje thee of een glas wijn te drinken via Zoom. Als je de tijd neemt om vijf minuten met je collega’s te videochatten, kun je afwisseling aanbrengen in je eigen dag en ben je misschien wel de enige persoon met wie zij praten terwijl ze thuis aan het werk zijn.

5.Zoek naar online ontspanningsmogelijkheden

Steeds meer evenementen vinden als gevolg van COVID-19 tegenwoordig online plaats. Dit betekent dat je vanuit je huiskamer nog steeds concerten, quizzen, tentoonstellingen, comedyshows en kooklessen kunt bijwonen! Zo heb je iets om naar uit te kijken aan het eind van je werkweek en kun je samen met je vrienden leuke herinneringen creëren, terwijl je de overheidsmaatregelen respecteert.

Dit waren onze 5 tips om een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te behouden in de winter ten tijde van de COVID-19-beperkingen. Voor meer tips voor thuiswerken, zie ons artikel Makkelijker thuiswerken in vijf eenvoudige stappen.

 

Links:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Makkelijker thuiswerken in vijf eenvoudige stappen

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapEURES-trainingHints en tipsJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Leven & werken
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.