Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES
Novice27 marec 2020Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Kako biti produktiven, če delate od doma

Če se vam morda zdi, da je težko biti produktiven, če delate z druge lokacije kot običajno, imamo za vas štiri ključne nasvete, kako ostati osredotočen.

How to be productive when you’re working from home
Shutterstock

Držite se rutine

Pomembno je, da si nastavite budilko, se oblečete in sledite svoji običajni rutini, tudi če boste delali izven običajnega delovnega mesta. Videz, kot da greste v pisarno, vam lahko pomaga pri občutku profesionalnosti in osredočenosti. Že res, da se vam morda ni treba peljati na delo, a naj vam to ne prepreči, da bi si zastavili uro, kdaj začnete delati. Oblikovanje in vzdrževanje določenega dnevnega ritma lahko pomeni razliko med produktivnim in neproduktivnim dnem.

Ustvarite delovni prostor

Za ohranjanje motivacije čez dan si boste morda morali urediti določen prostor v svojem domu in si ustvariti delovni kotiček. Morda bo to cela soba s pisalno mizo ali le začasna namestitev na jedilni mizi. Prostor, kjer je hrupa najmanj ali od koder imate razgled na vrt vam zna pomagati k boljši osredotočenosti, kot če delate na kavču pred televizijo. Najvažnejše je, da se vsem morebitnim motnjam izognete ali jih zmanjšate na najmanjšo možno mero, kar vam bo pomagalo pri osredotočanju na delovne naloge.

Kadarkoli pridete v svoj delovni prostor, si vedno zamislite, da ste res v pisarni ali na svojem običajnem delovnem mestu in da to ni prostor za počitek. Ko imate odmor, zapustite delovni prostor, da ga tako ločite od prostorov za sprostitev.

Imejte redne odmore

Čas za kosilo si vzemite ob isti uri kot sicer, v delovni dan pa vključite redne kratke odmore (na primer 10 minut vsaki dve uri). Tako boste pri delu lažje ostali osredotočeni, saj boste imeli jasno ločnico med delom in počitkom. Tak urnik vam bo pomagal pri razmejevanju časa, kdaj se je treba osredotočiti in kdaj je čas za sprostitev, kar prispeva k večji produktivnosti med delovnim dnem.

Bodite v stiku s sodelavci

Morda se vam niti ne zdi, da delate, če nimate ob sebi sodelavcev, a še vedno ste lahko z njimi v stiku na daljavo. Uporabite Skype za sestanek z njimi ali organizirajte telefonsko konferenco ter se pogovorite o trenutnih delovnih izzivih, kar vam bo zagotovilo motivacijo za večjo uspešnost. Njihovi obrazi vas bodo tudi opomnili, da čeprav niste v pisarni, ste vseeno v službi.

Ohraniti produktivnost pri delu na daljavo ali na domu ni vedno enostavno, a če si pomagate s temi štirimi nasveti in vzdržujete določen dnevni ritem, vam bo zagotovo uspelo doseči zadane dnevne cilje.

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
Poslovanje/podjetništvoNajboljša praksa EURESNamigi in nasvetiMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.