Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES
Novice2 maj 2019Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Nemški safari park v sodelovanju z mrežo EURES zaposlil italijanske iskalce zaposlitve

Euresovo osebje z nemškega urada za posredovanje zaposlitev Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) na Spodnjem Saškem, v Bremnu, je v sodelovanju z enim največjih safari parkov v Evropi februarja organiziralo dva zaposlitvena dogodka v Italiji.

German safari park teams up with EURES to hire Italian jobseekers
TBC

Referentka za posredovanje zaposlitev Marianne Perrin in njena sodelavka Stephanie Diegel sta v sodelovanju s parkom Serengeti Park organizirali zaposlitveni dogodek v italijanskih mestih Ancona in Macerata. Pri tem sta imeli podporo kolegov iz mreže EURES v Italiji, ki so bili v stiku z italijanskimi iskalci zaposlitve in so na dogodek v okviru postopka predizbora povabili 27 kandidatov.

Na obeh dogodkih so splošnemu uvodu, ki ga je predstavilo osebje EURES z urada ZAV, takoj sledili razgovori s predstavniki parka. Ob koncu obeh dogodkov je 14 kandidatov – več kot polovica udeležencev – dobila zaposlitev!

Nepričakovana, vendar idealna priložnost

Serena je bila med uspešnimi udeleženci dogodka v Macerati. Pred dvema letoma je uspešno končala višjo gostinsko šolo, že od nekdaj pa si je želela delati z živalmi. Ko je na portalu Facebook izvedela za ta dogodek, se ji je možnost dela v safari parku zdela idealna.

„Ko sem prebrala opis projekta, se mi je takoj zazdel popoln zame! Diplomo z gostinske šole sem lahko združila s svojo ljubeznijo do živali,“ je povedala. „Dogodek je bil zelo lepo organiziran,“ je rekla in dodala še, da „je bilo vse odlično razloženo, od splošne predstavitve Nemčije do podrobnih informacij o plačah in davkih.“

S skupnim jezikom se takoj vzpostavi zaupanje

Maria, še ena udeleženka, je za ta dogodek prav tako izvedela na portalu Facebook. Povedala je, da ji je bil dogodek zelo všeč, ker „vzdušje ni bilo preveč formalno in so si vsi prizadevali najti zaposlitev, ki bi dejansko ustrezala mojemu profilu“.

Marianne je pojasnila, da „je delodajalec zaposlil tudi kandidate z zgolj osnovnim znanjem nemščine ali celo brez njega, ker je lastnik parka italijanska družina, italijansko pa govorijo tudi nekateri vodje.

Ena od njih je bila z nami in je imela predstavitev v italijanščini, opravila pa je tudi razgovore s kandidati brez znanja nemščine. To je bila seveda velika prednost, saj se je na ta način vzpostavilo vzdušje zaupanja.“

Marianne je povedala, da je selitev v Nemčijo „imenitna priložnost za premostitev obdobja brezposelnosti, za osvežitev znanja nemškega jezika ter za pridobitev mednarodne izkušnje z le malo osebnega tveganja in številnimi priložnostmi“.

Veliko delovnih mest v parku je sezonskih, ni pa izključena možnost za daljšo zaposlitev. To je zelo ustrezalo Sereni in Marii, ki bi se obe radi najprej prepričali, kako se bo vse skupaj obneslo, preden sprejmeta kakršno koli dolgoročno odločitev.

Podpora programa Tvoja prva zaposlitev EURES

Serena in Maria se nameravata preseliti v Nemčijo, kjer bosta aprila začeli delati. Da bi se pripravili na selitev, obiskujeta brezplačen intenziven tečaj nemškega jezika, ki ga financira program Tvoja prva zaposlitev EURES.

Sereno je možnost dela v Nemčiji presenetila, vendar te priložnosti ni mogla zavrniti: „Če povem po pravici, si nikoli nisem mislila, da bom delala in živela v Nemčiji, ampak te priložnosti nisem mogla zamuditi. Upam, da s predstavitvijo svoje izkušnje lahko komu pomagam, da se odloči za to pot, ki je bila zame kot darilo.“

Marianne s svojimi sodelavci na uradu ZAV po tej uspešno izpeljani pobudi načrtuje organizacijo še več podobnih dogodkov v Italiji z nemškimi delodajalci na področju gostinstva.

Če bi bili radi obveščeni o prihodnjih dogodkih, spremljajte obvestila urada ZAV na portalu LinkedIn, se registrirajte na portalu EURES in stopite v stik z lokalnim Euresovim osebjem.

 

Sorodne povezave:

Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV)

EURES na Facebooku

Program Tvoja prva zaposlitev EURES

ZAV na LinkedInu

Portal EURES

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresovo osebje

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
Najboljša praksa EURESZunanje novice EURESZaposlitveni dnevi/dogodkiTrendi zaposlovanjaSocialni medijiZgodbe o uspehuMladina
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.