Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel7 April 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

10 tips til at gennemføre et vellykket virtuelt møde

Flere af os end nogensinde arbejder hjemmefra på grund af covid-19. Videomøder og andre former for virtuelle møder bliver vigtigere end nogensinde, men hvad hvis du aldrig har prøvet at tilrettelægge et før?

10 tips for running a successful virtual meeting
Shutterstock

Arbejder du fra distancen, så bare rolig. Vi skal nok hjælpe dig med 10 tips til, hvordan du tilrettelægger et virtuelt møde. Hvis du er jobsøgende lige nu, kan du måske også bruge disse tips til jobsamtaler, der skal gennemføres på afstand, eller bare til at holde kontakt med dine venner.

Hvis det er dig, der tilrettelægger mødet, vil de fem første tips kunne hjælpe dig med at forberede det:

 1. Vælg software …
  I dag findes der mange avancerede videokonferenceprogrammer, f.eks. Zoom, Skype og Microsoft Teams. Lav din egen research, og vælg den software, der passer dig bedst. Sørg for, at softwaren kan downloades gratis, og at der kan være deltagere nok med.
 2. og test den
  Du skal også i forvejen teste softwaren med en ven eller kollega. De fleste videokonferenceprogrammer er meget enkle, når du har anvendt dem én gang. Der kan dog ofte ske fejl første gang, hvis du ikke er fortrolig med programmet.
 3. Find et passende tidspunkt
  Tjek folks kalendere, og vær opmærksom på arbejdstider, tidszoner og individuelle omstændigheder. Hvis du f.eks. ved, at en deltager har børn, vil du måske gerne være fleksibel for at imødekomme den pågældendes behov.
 4. Sørg for, at alle er koblet op
  Fortæl dine deltagere, hvilke værktøjer de skal bruge. Giv dem besked i god tid og klare instruktioner. Sørg også for, at de har de koder eller links, de skal bruge for at deltage i mødet.
 5. Rundsend dokumenter og vælg en person til at tage noter
   Del alle vigtige dokumenter i forvejen, herunder en dagsorden, hvis det er relevant. Hvis du planlægger at præsentere noget, så overvej at dele din skærm med deltagerne under opkaldet. Sørg for, at du på forhånd har slået mailpåmindelser fra og lukket eventuelle fortrolige vinduer. Du skal måske også have udpeget en til at tage referat.

Selv om mødet sker fra distancen, er det vigtigt med god mødepraksis, så her er fem tips, som bør følges under mødet:

 1. Smil til kameraet
  Du kan opfordre alle til at bruge deres video, så det føles mere virkeligt. Med nogle programmer kan du sløre baggrunden, så du beskytter din privatsfære og undgår noget, der distraherer i baggrunden. Sørg for at være passende påklædt. For mange gør det at klæde sig på til arbejde dem klar til at arbejde, og kunder og interviewere forventer, at man ser professionel ud.
 2. Lad alle få ordet…
  Nogle programmer har en indbygget funktion, som gør at den person, der taler, ses på skærmen, hvilket tilskynder deltagerne til at tage ordet på skift. Overvej under alle omstændigheder, om der ikke skal være en ordstyrer, der gennemgår punkterne på dagsordenen, sammenfatter vigtige punkter og fordeler ordet.
 3. Luk din mikrofon, når du ikke taler
  Baggrundsstøj såsom kæledyr eller småbørn kan være forstyrrende. Ved at bruge en indbygget mikrofon kan du undgå dette, men selv lyden fra din egen vejrtrækning kan høres tydeligt. Den sikreste måde at undgå dette på er ved at slukke for lyden, når du lytter til andre.
 4. Husk at hyggesnakke
  "Hvordan var rejsen?" dur ikke i det her tilfælde, men husk at spørge alle, hvordan de har det. Nogle mennesker føler sig isolerede og ensomme, når de arbejder hjemmefra, så lidt småsnak med andre på dit møde kan være en kærkommen adspredelse.
 5. Opfølgning
   Følg op på dit møde på den sædvanlige måde. Rundsend om nødvendigt noter med klare indsatsområder, og de personer, der er ansvarlige for dem.

Vi håber, at disse 10 tip vil hjælpe dig med dit eget virtuelle møde - held og lykke!

 

Relevante links:

Zoom

Skype

Microsoft Teams

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Eksterne interessenterRåd og tipsArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.