Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES
Новинарска статия8 януари 2021Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Каква означава за работодателите свободата на движение: R2M Solution

Като част от честванията на 25 годишнината на EURES работодателите бяха поканени да споделят своя опит с EURES, в замяна на възможността да спечелят страхотни награди. През следващите няколко месеца ще представяме победителите и техния опит.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Каква означава за вашия бизнес свободата на движение?

Този въпрос беше зададен на работодателите от цяла Европа в рамките на конкурса #EURES25. Изискването беше да изпратят снимка, която да отразява какво означава за техния бизнес свободата на движение, а наградите за победителите включваха ваучери на стойност 500 EUR.

Много от работодателите представиха също придружаващи текстове, в които обсъждат начина, по който програмите на EURES, като например европейските дни на труда (онлайн), „Твоята първа работа с EURES“ и Reactivate, са им помогнали да се възползват в своята дейност от свободата на движение, като са им предоставили подкрепа за назначаване на кандидати от целия ЕС.

Тримата победители в конкурса бяха обявени на церемонията по награждаване на събитие по случай 25-ата годишнина на EURES в Брюксел на 30 януари. Първият от тях беше R2M Solution, консултантско дружество с четири клона в цяла Европа. Тук поместваме разказ за тях.

Наименование на работодателя:

R2M Solution
 

Профил:

R2M Solution е европейско дружество за научни изследвания и консултиране, основано в Италия през 2012 г. Оттогава досега то се е разраснало и вече има над 50 служители в четири държави. Екипът на R2M е наистина международен и някои от служителите в него са се възползвали от схемата на ЕС за трудова мобилност „Reactivate“, която помага на търсещите работа на възраст над 35 години да намерят работа в друга държава от ЕС.


Участие в конкурса:

За участието си в конкурса #EURES25 R2M изпратиха показаната по-горе снимка със следния надпис:

Ще отгатнете ли колко националности са представени тук?

Това е снимка на моето дружество – R2M Solution – по време на коледната ни среща в Павия, Италия, на 18 декември 2019 г.

R2M – От изследванията до пазара – е интегрирано и мултидисциплинарно консултантско дружество, основано през 2012 г., което се е разраснало до над 50 души, установени в четири клона в Италия, Испания, Франция и Обединеното кралство, и представени от 14 различни националности (Италия, Франция, Испания, САЩ, Бразилия, Венецуела, Нидерландия, Аржентина, Египет, Индия, Португалия, Обединеното кралство, Израел и Китай).

Ние сме силно ангажирани в съвместни научни изследвания и иновации на ниво ЕС, поради което свободата на движение е от съществено значение за бизнеса ни. Двама от нашите служители вече са кандидатствали и са се възползвали от схемата на ЕС за мобилност „Reactivate“.“

Подадено от Régis Decorme, управляващ партньор на клона във Франция на R2M Solution

Сходен конкурс беше организиран и за търсещите работа лица, в който те се приканват да споделят своя опит с EURES. Наградите включваха езиков курс и обучение за професионални умения на стойност 500 EUR.

Следете статиите за трите спечелили търсещи работа лица, както и още статии с профилите на другите двама победители сред работодателите, на портала EURES през идните месеци.

Конкурсът #EURES25 беше част от текущата кампания за популяризиране и честване на 25-ата годишнина на EURES. Стартиран през 1994 г., EURES се разрасна и включва 32 държави и над 1000 съветници. До момента на портала за трудова мобилност EURES има регистрирани над 3 милиона работни места и 15 800 работодатели.

През следващите 25 години мрежата ще работи с темпо, което гарантира, че много потенциални търсещи работа лица и работодатели са запознати с EURES, какво представлява тя и как може да им помага в тяхното развитие или в процеса на наемане на работа.

 

Връзки по темата:

R2M Solution

Reactivate

Портал за трудова мобилност EURES

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База с данни за работни места на EURES

Услуги на EURES за работодателите

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Бизнес /ПредприемачествоДни/събития на работаНовини/доклади/статистикаТенденции при набиране на персоналИстории за успехМладост
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.