Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
EURES
Nyhetsartikel19 december 2017Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Sju Chrome-tillägg som varje arbetsmyra behöver

Sven Dahlin har skrivit en e-bok om effektiviteten i Microsoft Excel, hållit webbseminarer and arbetar för Tradera Rabattkoder i Sverige. Som en person som fokuserar på effektivitet, tänkte vi att vi skulle fråga honom vilka Chrome-tillägg han skulle rekommendera för att öka produktiviteten på arbetsplatsen.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Lightshot

Om du måste ta en snabb skärmbild på någonting i Chrome-fliken, är detta tillägget för dig. Tryck bara på knappen ”Ta en skärmbild” och en ny flik öppnas där du väljer vad du vill dela eller spara. Om det är en bild kan du även be Google att leta efter liknande bilder. Innan man delar eller sparar är det också möjligt att rita på skärmbilden och markera vad du vill påpeka för personen på mottagarsidan.

Momentum

Momentum visar sig varje gång man öppnar en ny flik i Chrome. Det anger tid, datum, väder och några andra saker, men, viktigast av allt, din ”att göra”-lista. Möten går in i din kalender, men hur är det med alla dessa stora och små uppgifter som inte tillskrivs någon specifik tidpunkt? Det är lätt att se vad du måste fokusera på, och det är lika lätt att lägga till nya ”att göra”-poster. När du är klar med en uppgift, ta bort den, och gå vidare till nästa.

Text Mode

En hel del webbplatser ger dig en enorm mängd information som kan göra det svårt att fokusera på texten. Text Mode är ett enkelt tillägg som, när det används, tar bort allt utom själva texten, och även visar allt i svart och vitt. Tillägget är perfekt om du måste bearbeta en stor mängd information på kort tid.

LastPass

Alla dessa lösenord... Alla dessa inloggningar. Det är omöjligt att komma ihåg dem alla om du inte använder samma lösenord varje gång och detta är, som vi alla vet, definitivt inte att rekommendera. LastPass är en tjänst som på ett säkert sätt lagrar dina lösenord och användarnamn i ett ”valv”, och gör dem lättillgängliga för dig och bara för dig.

All-in-One Messenger

Använder företaget du arbetar för fler än ett kommunikationsprogram, såsom Skype, Slack eller WhatsApp? All-in-One Messenger tar alla dessa program och placerar dem i ett fönster, vilket innebär att du inte behöver hoppa mellan dem. Det är en stor tidsbesparing!

Grammarly for Chrome

Grammarly är perfekt för personer som måste skriva på engelska. Detta tillägg kontrollerar både stavning och grammatik, och ser till att det du kommunicerar är lätt att läsa och ser professionellt ut. Det låter dig göra upp till 400 kontroller per månad gratis.

SimilarWeb

Behöver du ta reda på vilken typ av trafik en webbplats har haft under de senaste sex månaderna? Tillägget SimilarWeb gör just detta och ger dig samtidigt andra uppgifter, såsom vilka länder besökarna kommer ifrån och om de kom via sociala medier, sökmotorer eller länkar. Det kommer aldrig att vara 100 % korrekt, men det kommer att ge dig en god uppfattning om huruvida du till exempel bör samarbeta med en särskild påverkare.

Vill du veta mer om hur du ska få ut det mesta av din arbetsdag? Då måste du kolla vår senaste artikel: Fem tips för ett effektivt arbete.

 

Länkar

Lightshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Chrome Extensions

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta en Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på webben

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Teman
Råd och tips
Relaterade avsnitt
Leva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.