Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article8 juli 2018European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Ung spansk helse- og omsorgsarbeider forfølger drømmen i Tyskland

Nitten år gamle Nerea Gomis Sanchez fra Spania gleder seg over utfordringen med å jobbe i pleie- og omsorgstjenesten i Kassel, ganske så midt i Tyskland.

Young Spanish nurse pursues her dream in Germany
EURES

Å flytte utenlands var en stor beslutning for henne og familien, men ordningen Din første EURES-jobb (YfEj) hjalp henne hele veien gjennom.

– Faren min er fagmann, men han har stått uten jobb i lang tid nå, forteller Nerea. – Fram til for to år siden jobbet min mor på et hotell. Da nedbemannet de, og siden har hun vært arbeidsledig. Familien har altså svært lite å leve av.

Etter videregående utdannet Nerea seg til helse- og omsorgsarbeider. Selv om visste at jobbutsiktene med denne yrkesutdanningen ikke var de aller lyseste, likte hun arbeidet og følte det var givende.

– Jeg søkte på sykehjem og eldre- og omsorgsboliger, men jeg kom ikke en gang i betraktning for intervju, forteller hun. – De fleste jeg tok utdanningen med, jobber i det private, enten på institusjon eller som personlige assistenter. Lønnen er lav, og jeg ønsket slett ikke å bli den tredje i familien uten arbeid.

Det var på skolen hun hørte om YfEj-ordningen. Den nærmeste språkskolen som samarbeidet med den tyske helse- og omsorgstilbyderen arbeidsgiveren Arbeiterwohlfahrt (AWO) var i Alicante, 170 km fra Nereas hjemby Valencia. Takket være praktiske råd og litt økonomisk støtte fra EURES fikk hun plass i prosjektet.

– Familien var helt enig i dette, men det var ikke enkelt, sier hun. – For å ta språkkurset i Alicante måtte jeg leie et rom, og dessuten trengte jeg litt penger for å leve. Det fikk jeg fra foreldrene mine. Nå ønsker jeg å klare meg selv. Det er det som driver meg. Prosjektet hos AWO er akkurat det jeg trenger. Jeg vil utvikle meg videre i yrket mitt, og det kan jeg gjøre der. Og hvis du kan jobbe og tjene nok penger til livets opphold, er det enda bedre!

Nerea sier hun trives med sitt nye liv og de utfordringene hun møter. – Jeg liker jobben hos AWO og er interessert i å bli nærmere kjent med språket og kulturen. Det viktigste for meg er at jeg er uavhengig og tjener mine egne penger.

 

Relevante lenker:

Din første EURES-jobb

Arbeiterwohlfahrt (AWO)

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Eksterne EURES-nyheterSuksesshistorierUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.