Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli8. heinäkuuta 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Nuori espanjalaishoitaja tavoittelee unelmaansa Saksassa

Espanjalainen 19-vuotias Nerea Gomis Sanchez nauttii hoiva-alalla työskentelyn haasteista Keski-Saksan Kasselissa.

Young Spanish nurse pursues her dream in Germany
EURES

Muutto ulkomaille oli suuri päätös sekä Nerealle että hänen perheelleen, mutta hän sai koko ajan tukea Eka EURES-työpaikan (YfEj) hankkeesta.

”Isäni on käsityöläinen, mutta hän on ollut työttömänä jo kauan”, Nerea kertoo. ”Äitini puolestaan työskenteli vielä kaksi vuotta sitten hotellissa. Hänet irtisanottiin, ja siitä lähtien hän ollut työttömänä, joten perheen tulot ovat hyvin pienet.”

Nerea kouluttautui peruskoulun jälkeen avustettavien henkilöiden hoivan asiantuntijaksi. Hän tiesi, että työmahdollisuudet eivät kyseisessä ammatissa olisi erityisen hyvät, mutta työ oli hänestä mukavaa ja se täytti hänen odotuksensa.

”Hain työtä vanhainkodeista ja vammaisten hoitolaitoksista, mutta en päässyt edes työhaastatteluun”, hän kertoo. ”Useimmat koulustamme valmistuneet työskentelevät henkilökohtaisina hoitajina tai kotitalouksissa. Palkka on niissä hyvin pieni, enkä halunnut olla perheemme kolmas työtön.”

YfEj-järjestelmästä hän kuuli koulunsa kautta. Lähin kielikoulu, joka teki yhteistyötä työnantajan eli saksalaisen sosiaalipalvelujen tarjoajan Arbeiterwohlfahrtin (AWO) kanssa, oli Alicantessa, joka on 170 kilometrin päässä Nerean kotikaupungista Valenciasta. EURESin antamien käytännön neuvojen ja pienen taloudellisen tuen avulla hän sai paikkansa hankkeessa.

”Perheeni tuki päätöstäni, mutta se ei ollut helppoa”, hän sanoo. ”Minun piti vuokrata huone Alicantessa järjestetyn kielikurssin ajaksi, ja tarvitsin elämiseen vähän rahaa. Sitä sain vanhemmiltani. Nyt haluan huolehtia itse itsestäni. Se on tärkein motiivini. AWO:n kanssa toteutettava hanke soveltuu minulle mainiosti. Haluan edetä urallani, ja täällä pystyn siihen. Jos voi vielä tehdä töitä ja ansaita rahaa elämiseen, mikä sen parempaa.”

Nerea kertoo nauttivansa uudesta elämästään ja sen mukanaan tuomista haasteista. ”Minusta on mukavaa työskennellä AWO:ssa, ja uusi kieli ja kulttuuri kiinnostavat. Tärkeintä on, että olen omillani ja ansaitsen rahani.”

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Eka EURES-työpaikka

Arbeiterwohlfahrt (AWO)

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Ulkoiset EURES-uutisetMenestystarinatNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.