Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Ιουλίου 2018Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Νεαρή Ισπανίδα νοσηλεύτρια ακολουθεί το όνειρό της στη Γερμανία

Η 19χρονη Nerea Gomis Sanchez από την Ισπανία αντιμετωπίζει με ζέση την πρόκληση να εργαστεί στον τομέα της περίθαλψης στην πόλη Kassel της κεντρικής Γερμανίας.

Young Spanish nurse pursues her dream in Germany
EURES

Η μετοίκηση στο εξωτερικό ήταν μεγάλη απόφαση για εκείνη και την οικογένειά της, όμως το πρόγραμμα Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEj) τη στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Ο πατέρας μου είναι τεχνίτης, αλλά είναι άνεργος πολύ καιρό τώρα», λέει η Nerea. «Η μητέρα μου εργαζόταν σε ξενοδοχείο μέχρι πριν από δύο χρόνια που απολύθηκε. Έκτοτε είναι άνεργη και, συνεπώς, το οικογενειακό εισόδημα είναι ιδιαίτερα χαμηλό.»

Όταν τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Nerea ειδικεύτηκε στη φροντίδα μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων. Παρότι γνώριζε ότι οι ευκαιρίες εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα επαγγελματικής ειδίκευσης δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, η δουλειά της την ικανοποιούσε και της άρεσε.

«Έστειλα το βιογραφικό μου σε γηροκομεία και σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά δεν προέκυψε ούτε μία συνέντευξη για εργασία», δηλώνει. «Οι περισσότεροι απόφοιτοι της σχολής μας εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή σε σπίτια. Οι αποδοχές είναι πολύ χαμηλές και δεν ήθελα να είμαι το τρίτο άνεργο μέλος της οικογένειας.»

Η Nerea έμαθε για το πρόγραμμα YfEj μέσω της σχολής της. Η κοντινότερη σχολή γλωσσών που συνεργαζόταν με τον Γερμανό εργοδότη Arbeiterwohlfahrt (AWO), μια επιχείρηση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, βρισκόταν στην πόλη Alicante, 170 χλμ. μακριά από την Βαλένθια όπου έμενε η Nerea. Με τις πρακτικές συμβουλές και την οικονομική στήριξη του EURES, η Nerea κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

«Η οικογένειά μου στήριξε την απόφασή μου, αλλά δεν ήταν εύκολο», δηλώνει. «Για να παρακολουθήσω τα μαθήματα γλώσσας στο Alicante έπρεπε να νοικιάσω δωμάτιο και, επιπλέον, χρειαζόμουν κάποια χρήματα για να ζήσω. Τα πλήρωσαν όλα οι γονείς μου. Τώρα, θέλω να φροντίζω μόνη μου τον εαυτό μου. Αυτό είναι το βασικό μου κίνητρο. Το πρόγραμμα με την AWO είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Θέλω να εξελιχθώ επαγγελματικά και εδώ μου δίνεται η ευκαιρία. Εάν μάλιστα μπορώ να εργάζομαι και να κερδίζω αρκετά χρήματα για να ζω αξιοπρεπώς, ακόμη καλύτερα.»

Όπως δηλώνει η Nerea, απολαμβάνει την καινούργια της ζωή και τις προκλήσεις που κρύβει. «Μου αρέσει η δουλειά μου στην AWO και με ενδιαφέρει η γλώσσα και ο πολιτισμός της νέας μου χώρας. Το σημαντικότερο, πάντως, είναι ότι είμαι ανεξάρτητη και βγάζω πια τα δικά μου χρήματα.»

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

Arbeiterwohlfahrt (AWO)

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλοEURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Εξωτερικές ειδήσεις EURESΙστορίες επιτυχίαςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.