Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel6 December 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Ungt slovakisk par finder jobmulighed i Nederlandene

Ved at give adgang til erhvervspraktik, lærepladser og fuldtidsstillinger i hele Europa hjælper Eures unge med at finde jobmuligheder. Efter at have haft problemer med at finde et job via onlinebureauer henvendte Petra og Martin sig til Eures for at få hjælp.

Young Slovakian couple find opportunity in the Netherlands
© Martin Zabojnik, 2019

"Min kæreste og jeg elsker at rejse," forklarer Petra. "I maj [2019] blev vi enige om, at vi gerne ville leve som "freelancere" i nogle år. For at rejse, tjene penge og nyde livet. Vi begyndte derfor at lede efter sæsonarbejde i EU-lande."

I forbindelse med deres søgning fandt Petra og hendes kæreste Martin jobmuligheder fra forskellige bureauer, men var ikke glade for gebyrerne i den forbindelse. Så fangede et sæsonjob i Nederlandene deres opmærksomhed. "Jeg kunne ikke se noget bureau i forbindelse med jobtilbuddet, blot kontaktoplysninger til fru Kubovičová fra Eures Slovakiet," forklarer Petra. "Hun var en meget venlig dame, som forklarede os alt. Vi sendte vores CV'er og de nødvendige oplysninger til hende."

Zuzana Kubovičová har været Euresmedarbejder siden 2006 og er ansvarlig for kommunikation, samarbejde og informationsudveksling vedrørende Nederlandene. "Jeg samarbejder hovedsagelig med nederlandske arbejdsgivere og offentliggør deres ledige stillinger på Eures Slovakiets websted," fortæller hun. "Jeg opdaterer og oversætter også oplysninger om leve- og arbejdsvilkårene i Nederlandene til slovakisk og giver dem til jobsøgende."

Efter at have modtaget Petras og Martins jobansøgning fremsendte Zuzana deres CV'er direkte til arbejdsgiveren og var optimistisk med hensyn til, at parret ville have en særdeles god mulighed for at få jobbet. Det gik ikke lang tid, før Petra modtog et svar.

"Til vores overraskelse blev jeg inden for to-tre dage kontaktet af lederen fra Gebr. P&M Hermans," siger hun. Lederen tilbød parret et job, hvor de skulle høste blomster i sæsonen, hvilket de med glæde tog imod. I juni – efter at Petra havde afsluttet sit fjerde skoleår – rejste de til Zuid-Holland i Nederlandene.

Lederen tilbød at hente Petra og Martin i lufthavnen, da de landede, men de besluttede sig for at udforske deres nye omgivelser og selv finde vej til deres nye arbejdsplads. Det var spændende, men de var også nervøse for, om virkeligheden i forbindelse med deres nye job ville leve op til deres forventninger.

Det var heldigvis tilfældet, og parret trivedes sammen med omkring 20 andre medarbejdere. "Arbejdet var hårdt, men ikke dårligt," fortæller Petra. "Vi arbejdede i tre måneder om sommeren, vi tjente penge, vi mødte mange dejlige mennesker, og vi fik erfaring. Alle var søde og hjælpsomme, og ejerne var meget omsorgsfulde og interesserede i deres medarbejdere."

Petra og Martin blev i Nederlandene efter afslutningen af sæsonen og har allerede planer om at vende tilbage dertil næste sommer. "Fru Kubovičová åbnede døren til verden for os," siger Petra begejstret. "Mange tak til hende og Eures."

"Efter sommeren modtog jeg en e-mail, hvori de skrev, at de var meget tilfredse med jobbet og vil gøre brug af Eures' tjenester igen i fremtiden," forklarer Zuzana.

"Jeg bliver virkelig glad, når jeg modtager denne form for feedback fra en jobsøgende," tilføjer hun. "Det får mig til at føle, at jeg virkelig er til nytte for nogen, og det er altid rart at vide, at du har hjulpet nogen til at gøre deres liv en lille smule bedre."

 

Relevante links:

Eures Slovakiets websted

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
SucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.