Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article24 oktober 2019European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Arbeid innen IT i Danmark: Fire fagfolk deler sine historier

I 2017 lanserte EURES i Danmark "My Big Danish Moment", en serie på fire korte videoer om expats som bor og arbeider i Danmark. Etter å ha lagt merke til en enorm etterspørsel etter kvalifiserte IT-eksperter i Danmark, lanserte de i august 2019 en video med spesielt fokus på utenlandske IT-fagfolk som jobber i Danmark. Videoen, som allerede har nådd ut til over 10,000 personer sosiale medier, deler opplevelsen fra fire EU-borgere som flyttet til Århus i Danmark for å satse på en karrière innen IT.

Working in IT in Denmark: Four professionals share their stories
Workindenmark

Etter åtte år med arbeid innen IT i Romania var Corneliu Ionut Preotu klar for en ny utfordring, så han bestemte seg for å flytte til Danmark. Nå jobber han som IT-sikkerhetssjef i meieribransjen hos Arla Foods. Magdalena Houška som er fra Kroatia, og Alpár Imets som fra Romania, kom til Danmark for rundt fem år siden for å studere programvareutvikling ved VIA University College. I dag jobber de begge som systemutviklere hos programvareselskapet Systematic, og de jobber spesielt med forsvarsprosjekter. Angelo Agatino Nicolosi flyttet til Danmark for 11 år siden, fra Italia. Han jobber som teknolog innen motebransjen hos Bestseller, et klesfirma med rundt 20 motemerker over hele verden.

Hvorfor Danmark?

Danmark kan være et flott sted for IT-fagfolk som av ulike årsaker kunne tenke seg å flytte. En av de viktigste fordelene er at Danmarks IT-bransje er innovativ og fremtidsrettet. "IT-markedet i Danmark er både svært dynamisk og fremgangsrikt. Det holder seg oppdatert på verdens IT-utvikling, forklarer Corneliu.

For mange er det en stor fordel å ha muligheten til å studere og jobbe i et engelsktalende miljø. "Jeg hadde flere alternativer. Jeg ønsket å studere på engelsk, og det var mulig i Danmark, sier Alpár. Han likte også arbeidsforholdene i Danmark. "Jeg kan definitivt forstå at noen vil dra til Silicon Valley. Det er mye spennende som skjer der. Men det jeg liker med å jobbe i Danmark, er at selv om du blir oppfordret til å jobbe hardt og gjøre en god jobb, blir du også frarådet å jobbe for mye – ikke bare fordi det ikke er bra for deg personlig, men det er heller ikke bra for bedriften, fortsetter han.

Angelo setter også pris på at balanse mellom arbeid og fritid verdsettes i Danmark, så vel som livskvaliteten generelt. "Jeg fikk tilbud om å jobbe hos Google og Facebook flere ganger. Men det ville jeg ikke, da det ikke bare er karrièren min som er viktig, men også muligheten til å ha et familieliv", forklarer han. "Det sosiale velferdssystemet du finner her i Danmark, finner du ikke noen andre steder i verden. Det svært veldig unikt", fortsetter han.

Arbeidskultur i den danske IT-bransjen

På spørsmål om arbeidskulturen i Danmark, nevnte alle de fire IT-fagfolkene at de følte seg verdsatt på arbeidsplassen. "Det jeg liker mest med jobben min, er friheten jeg får til å jobbe og ta egne valg", sier Magdalena.

Danske bedrifter har på generelt grunnlag en flat organisasjonsstruktur, noe som betyr at det er lite hierarki. "Det viktigste aspektet ved det som tiltrakk meg og holdt meg værende i Danmark, er strukturen på arbeidsplassen. Jeg setter pris på å kunne snakke med sjefen min direkte uten at hierarkiet kommer i veien for dialog. Du kan snakke med sjefen din og kollegene når du ønsker til det", forklarer Corneliu.

“Hvis du har en god idé, spiller det ingen rolle om du begynte i jobben for tre måneder siden eller om du har vært der i 20 år – du er like mye verdt som alle andre, og hvis ideene dine er gode kommer de til å bli satt ut i praksis", avslutter Angelo.

Når det gjelder karrièrefremdrift, er Alpár optimistisk: "Du blir sterkere av å jobbe i Danmark, med hensyn til hvordan du vokser og ser deg selv vokse i organisasjonen, så det er til nytte både for deg og organisasjonen."

Workindenmark, den offentlige arbeidsformidlingen som flertallet av de som er tilknyttet EURES i Danmark tilhører, matcher høyt kvalifiserte kandidater med ledige stillinger i Danmark ved å bruke EURES-portalen og CV-maler fra Workindenmark. Den fremmer også arbeid i Danmark både på nett og på jobbmesser, i tillegg til å tilby kandidater hjelp med å utarbeide sin CV og følgebrev for det danske arbeidsmarkedet.

Hvis du ønsker å satse på en karrière innen IT, kan Danmark kanskje være det rette stedet for deg. Sjekk ut Workindenmark.dk eller EURES-portalen i dag for å søke på jobber i Danmark.

 

Relevante lenker:

EURES-portalen

EURES-medarbeidere

Doing I.T. in Denmark

Workindenmark.dk

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn Eures-medarbeidere

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures’ jobbdatabase

Eures’ tjenester for arbeidsgivere

Eures’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
SuksesshistorierUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.