Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
EURES
Sajtócikk24 október 2019Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Dániai munkavállalás az IT területén: négy szakember története

Az EURES Dánia 2017-ben „Az én nagy dán pillanatom” címmel négy kisfilmből álló sorozatot jelentetett meg a Dániában élő és dolgozó külföldiekről. Miután felfigyeltek arra, hogy Dániában jelentős kereslet mutatkozik a szakképzett informatikusok iránt, 2019. augusztusban új kisfilmet jelentettek meg, amely kifejezetten a Dániában dolgozó külföldi informatikusokról szól. A filma közösségi médián keresztül már több mint 10 000 emberhez jutott el, és négy olyan uniós polgár tapasztalatait mutatja be, akik az informatikusi karrierjük érdekében a dániai Aarhusba költöztek.

Working in IT in Denmark: Four professionals share their stories
Workindenmark

Corneliu Ionut Preotu nyolc évig dolgozott Romániában az informatika területén, miután új kihívást keresve úgy döntött, hogy Dániába költözik. Most a tejiparban működő Arla Foods cégnél dolgozik informatikai biztonsági menedzserként. A horvát származású Magdalena Houška és a román Alpár Imets nagyjából öt éve érkezett Dániába, hogy szoftvermérnöki diplomát szerezzen a VIA Főiskolán. Ma mindketten rendszermérnökként dolgoznak a Systematic számítástechnikai szoftvercégnél, amely kifejezetten védelmi projektekkel foglalkozik. Angelo Agatino Nicolosi 11 évvel ezelőtt Olaszországból költözött Dániába. A divatiparban működő, világszinten mintegy 20 márkát forgalmazó Bestseller ruházati cégnél dolgozik technológusként.

Miért éppen Dánia?

Dánia több okból is nagyszerű hely lehet a külföldre vágyó informatikusoknak. Az egyik legnagyobb előny, hogy a dán informatikai ágazat innovatív és előretekintő. „A dán IT-piac nagyon dinamikus, ugyanakkor progresszív is. Lépést tart az informatikai világ fejlődésével” – mondja Corneliu.

Sokak számára nagy előnyt jelent, hogy angol nyelvű környezetben tudnak tanulni és dolgozni. „Sok lehetőség közül választhattam. Angolul akartam tanulni, és erre Dániában megvolt a lehetőség – mondja Alpár, aki a dániai munkakörülményeket szintén nagyra értékelte. – Abszolút megértem, ha valaki el akar jutni a Szilícium-völgybe. Rengeteg izgalmas dolog folyik ott. A dániai munkában viszont azt szeretem, hogy miközben kemény erőfeszítésekre és jó munkára ösztönöznek, senki nem akarja azt, hogy túlhajszold magad – és nemcsak azért, mert ez neked személy szerint nem jó, hanem mert a vállalatnak sem jó” – folytatja.

Angelo ugyancsak értékeli, hogy Dániában fontosnak tartják a munka és a magánélet egyensúlyát, ahogyan általában véve az életminőséget is. „A Google-nál és a Facebooknál sokszor kínáltak nekem állást, de nem akartam ott dolgozni, mert számomra nemcsak a karrierem fontos, hanem az is, hogy lehetőségem legyen mellette családot alapítani – fejtette ki. – Sehol a világon nincs még egy olyan szociális jóléti rendszer, mint a dániai. Teljesen egyedülálló” – állítja Angelo.

Munkahelyi kultúra a dán informatikai ágazatban

Amikor a dán munkahelyi kultúráról érdeklődtünk, mind a négy informatikus szakember azt említette: érzik, hogy a munkahelyükön megbecsülik őket. „A munkámban az tetszik a legjobban, hogy szabadon dolgozhatok, és magam hozhatom meg a döntéseket” – mondja Magdalena.

A dán cégeknél általában lapos a szervezeti struktúra, ami azt jelenti, hogy az ottani vállalatok nagyon kis mértékben hierarchikusak. „Talán a legfontosabb szempont, ami Dániába hozott és itt tartott engem, a munkahely felépítése volt. Nagyra értékelem, hogy közvetlenül tudok beszélni a vezetőmmel, anélkül hogy ezt a párbeszédet hierarchikus lépcsőfokok akadályoznák. Ha az ember szeretné, nyíltan megmondhatja a véleményét a főnökének és a kollégáinak” – magyarázza Corneliu.

„Ha valakinek igazán jó ötlete támad, nem számít, hogy három hónapja vagy 20 éve dolgozik a cégnél, ugyanannyi beleszólása van, mint mindenki másnak, ha pedig jó az elképzelése, be is fog kerülni a termelésbe” – állapította meg Angelo.

Ami az előmenetelt illeti, Alpár optimistán vélekedik: „Dániában megbíznak az emberben a munkahelyen, szabadon megválaszthatja, hogyan fejleszti magát, és hogyan halad előre a szervezetben, hogy ez neki magának és a szervezetnek is jó legyen.”

A Workindenmark, az állami foglalkoztatási szolgálat, amelyhez az EURES Dánia munkatársainak többsége tartozik, az EURES-portál és a Workindenmark önéletrajz-adatbázisa segítségével kapcsolja össze a magasan képzett jelölteket a Dániában meghirdetett állásokkal. A dániai munkavállalást az interneten és az állásbörzéken keresztül népszerűsíti, a jelölteknek pedig támogatást kínál a dán álláspiacnak megfelelő önéletrajz és motivációs levél elkészítésében.

Ha informatikai karrierre vágyik, Dánia éppen Önnek való lehet! Nézze meg a Workindenmark.dk honlapot vagy az EURES-portált még ma, és máris megkezdheti a dániai álláskeresést!

 

Kapcsolódó linkek:

EURES-portál

EURES-munkatársak

Informatikusi munka Dániában

Workindenmark.dk

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
SikertörténetekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.