Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES
Novice8 januar 2021Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Kaj prosto gibanje delavcev pomeni delodajalcem: R2M Solution

V okviru praznovanj ob 25. obletnici mreže EURES so delodajalce pozvali, da delijo svoje zgodbe o izkušnjah z mrežo EURES in v zameno sodelujejo v nagradni igri z bogatimi nagradami. V naslednjih nekaj mesecih bomo predstavili zmagovalce in njihove izkušnje.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Kaj prosto gibanje delavcev pomeni za vaše podjetje?

Tako se je glasilo nagradno vprašanje, na katero so morali odgovoriti delodajalci iz vse Evrope v okviru natečaja #EURES25. Delodajalci so bili pozvani, naj pošljejo fotografijo, ki prikazuje, kaj prosto gibanje delavcev pomeni njihovemu podjetju. Glavna nagrada za zmagovalce so bili nagradni boni v vrednosti 500 EUR.

Številni delodajalci so predložili tudi spremljajoča besedila z razlago, kako so programi mreže EURES, kot so evropski (spletni) dnevi zaposlovanja, Tvoja prva zaposlitev EURES in Reactivate, s tem, ko so zagotavljali podporo pri zaposlovanju kandidatov iz celotne EU, pomagali njihovim podjetjem izkoristiti prednosti prostega gibanja delavcev.

Imena treh zmagovalcev natečaja so razglasili na slovesni podelitvi nagrad v okviru praznovanja 25. obletnice mreže EURES, ki je potekala 30. januarja v Bruslju. Prvo izmed zmagovalcev je bilo svetovalno podjetje R2M Solution s štirimi podružnicami v Evropi. To je zgodba tega podjetja.

Ime delodajalca:

R2M Solution

Profil:

R2M Solution je evropsko raziskovalno in svetovalno podjetje, ustanovljeno je bilo leta 2012 v Italiji. Od tedaj je precej zraslo in zaposluje več kot 50 delavcev v štirih državah. Ekipa podjetja R2M je zares mednarodna in nekateri njegovi zaposleni so izkoristili prednosti programa EU za poklicno mobilnost Reactivate, ki iskalcem zaposlitve, starejšim od 35 let, pomaga najti delo v tujini, tj. v EU.

Prispevek na natečaju:

R2M je kot svoj prispevek na natečaju #EURES25 poslal zgornjo fotografijo, skupaj z naslednjim pripisom:

„Ali uganete, koliko držav je zastopanih na tej sliki?

To je bilo slikano v mojem podjetju – R2M Solution – med našim božičnim srečanjem v Pavii, Italija, 18. decembra 2019.

R2M – Research to Market – je integrirano in večdisciplinarno svetovalno podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2012 in je sčasoma tako zraslo, da v štirih podružnicah, v Italiji, Španiji, Franciji in Združenem kraljestvu, zaposluje več kot 50 delavcev iz 14 držav (prihajajo iz Italije, Francije, Španije, ZDA, Brazilije, Venezuele, Nizozemske, Argentine, Egipta, Indije, Portugalske, Združenega kraljestva, Izraela in Kitajske).

Smo močno vpeti v sodelovalne raziskave in inovacije EU, zato je prosto gibanje delavcev za naše podjetje izjemno pomembno. Dva od naših zaposlenih sta se že prijavila in izkoristila prednosti programa EU za poklicno mobilnost Reactivate.“

Poslal Régis Decorme, vodilni družbenik, podružnica v Franciji, R2M Solution

EURES je podoben natečaj organiziral tudi za iskalce zaposlitve in jih pozval, naj delijo svoje zgodbe o izkušnjah z mrežo EURES. Glavna nagrada je bila jezikovni tečaj in usposabljanje za povečanje zaposljivosti v vrednosti 500 EUR.

V prihodnjih mesecih bodite na portalu EURES pozorni na članke o treh zmagovalnih iskalcih zaposlitve, poleg teh bomo objavili tudi članka, v katerih bomo predstavili še druga dva zmagovalna delodajalca.

Nagradni natečaj #EURES25 je del kampanje, ki trenutno poteka in katere cilj je promocija in obeležba 25. obletnice delovanja mreže EURES. Mreža EURES, ki je bila ustanovljena leta 1994, se je v teh letih razširila ter sedaj vključuje 32 držav in več kot 1 000 svetovalcev. Do danes je bilo na Evropskem portalu za zaposlitveno mobilnost EURES objavljenih več kot 3 milijone ponudb za zaposlitev in registriranih 15 800 delodajalcev.

V naslednjih 25 let delovanja si želi mreža EURES zagotoviti, da bi bili številni morebitni iskalci zaposlitve in delodajalci seznanjeni z njenim obstojem, njenim delovanjem in tem, kako jih lahko podpira na njihovi življenjski poti ali pri zaposlovanju.

 

Sorodne povezave:

R2M Solution

Reactivate

Evropski portal za zaposlitveno mobilnost EURES

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
Poslovanje/podjetništvoZaposlitveni dnevi/dogodkiNovice/poročila/statistikaTrendi zaposlovanjaZgodbe o uspehuMladina
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.