Skip to main content
Logotip Europske komisije
EURES
Novinski članak8 siječanj 2021Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Što sloboda kretanja znači poslodavcima: R2M Solution

Povodom obilježavanja 25. obljetnice EURES-a poslodavcima je upućen poziv da podijele svoje priče o iskustvu s EURES-om i tako dobiju priliku za osvajanje odličnih nagrada. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci predstavljat ćemo pobjednike i njihova iskustva.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Što sloboda kretanja znači za vaše poduzeće?

Tako je glasilo nagradno pitanje na koje su mogli odgovoriti poslodavci iz cijele Europe u okviru natječaja u sklopu kampanje #EURES25. Zadatak poslodavaca bio je poslati sliku koja pokazuje što sloboda kretanja znači za njihovo poduzeće, a nagrade za pobjednike uključivale su vaučere u vrijednosti od 500 EUR.

Brojni su poslodavci priložili i opise slika u kojima su se osvrnuli na to kako su programi EURES-a, kao što su Europski dani poslova (na internetu), Tvoj prvi posao preko EURES-a i Reactivate, pomogli njihovim poduzećima da iskoriste slobodu kretanja time što su im omogućili da zapošljavaju kandidate iz cijelog EU-a.

Imena troje pobjednika natječaja objavljena su na svečanosti dodjele nagrada na događanju povodom obilježavanja 25. obljetnice EURES-a održanom u Bruxellesu 30. siječnja. Prvi je na redu R2M Solution, konzultantsko poduzeće koje ima četiri podružnice u Europi. Ovo je njihova priča.

Naziv poslodavca:

R2M Solution

Profil:

R2M Solution europsko je istraživačko i konzultantsko poduzeće osnovano u Italiji 2012. Poslovanje se od osnivanja proširilo i poduzeće danas zapošljava više od 50 članova osoblja u četiri zemlje. Zaposlenici poduzeća R2M čine jedan uistinu međunarodni tim. Neki od članova osoblja tog poduzeća korisnici su programa EU-a za radnu mobilnost Reactivate, u okviru kojeg se tražiteljima posla starijima od 35 godina pomaže pronaći posao u drugim državama članicama EU-a.

Prijava na natječaj:

Kako bi poduzeće sudjelovalo u natječaju u okviru kampanje #EURES25, član uprave poduzeća R2M poslao je prikazanu fotografiju uz sljedeći opis:

„Možete li pogoditi iz koliko različitih zemalja dolazimo?

Na fotografiji su zaposlenici mojeg poduzeća, R2M Solution, a snimljena je tijekom našeg božićnog okupljanja u Paviji, u Italiji, 18. prosinca 2019.

R2M (Research to Market) integrirano je i višedisciplinarno konzultantsko poduzeće osnovano 2012. koje zahvaljujući uspješnom poslovanju danas ima četiri podružnice (u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Ujedinjenoj Kraljevini) i zapošljava više od 50 članova osoblja koji dolaze iz 14 zemalja (Italije, Francuske, Španjolske, SAD-a, Brazila, Venezuele, Nizozemske, Argentine, Egipta, Indije, Portugala, Ujedinjene Kraljevine, Izraela i Kine).

Budući da intenzivno sudjelujemo u zajedničkim istraživanjima i inovacijama na razini EU-a, sloboda kretanja od ključne je važnosti za naše poslovanje. Dvoje naših članova osoblja već je sudjelovalo u programu EU-a za radnu mobilnost Reactivate.”

Fotografiju i opis poslao Régis Decorme, član uprave francuske podružnice poduzeća R2M Solution

Sličan je natječaj organiziran za tražitelje posla, koji su isto tako pozvani da podijele svoje priče o iskustvu s EURES-om. Nagrade su bile tečaj jezika ili osposobljavanje u stručnim vještinama u vrijednosti od 500 EUR.

U sljedećim mjesecima na portalu EURES potražite članke o trima nagrađenim tražiteljima posla te članke o preostalim dvama nagrađenim poslodavcima.

Natječaj je dio kampanje #EURES25 koja je trenutačno u tijeku i čiji je cilj promicati i obilježiti 25. obljetnicu EURES-a. EURES je mreža pokrenuta 1994., a trenutačno broji 32 zemlje i više od 1000 savjetnika. Do danas je na portalu EURES za mobilnost pri zapošljavanju objavljeno više od 3 milijuna oglasa za radna mjesta te je na njemu prijavljeno 15 800 poslodavaca.

Željno iščekujući nastavak rada tijekom sljedećih 25 godina, mreža će usmjeriti nastojanja na to da svi potencijalni tražitelji posla i poslodavci budu svjesni postojanja EURES-a, onoga što on predstavlja i načina na koji im može pružiti potporu na njihovu životnom putovanju ili u postupku zapošljavanja.

 

Korisne poveznice:

R2M Solution

Reactivate

Portal EURES za mobilnost pri zapošljavanju

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Drop’pin@EURES

Pronađite savjetnike EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoDani posla/događajiVijesti/izvješća/statistikeTrendovi zapošljavanjaUspješne pričeMladost
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.