Skip to main content
EURES
Nyhetsartikel29 maj 2020Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

De åtta främsta onlineverktygen för teamarbete på distans

Att arbeta på distans har sina fördelar. Du behöver inte ta dig till kontoret och du kan ha på dig dina bekvämaste kläder. Men om du arbetar hemifrån under pandemin kanske du tycker att det är svårt att samarbeta med dina kollegor eller att hålla koll på hur det går för alla.

Top 8 online collaboration tools for remote teams
Shutterstock

Vi har därför sammanställt en lista över användbara onlineverktyg som ger möjlighet att dela filer, ha videosamtal och ge videopresentationer, samarbeta med arbetskamrater samt leda projekt.

Anmärkning: Alla verktyg som nämns i denna artikel är gratis att använda, men de finns också i betalda versioner för den som önskar en uppgradering.

Projektledning

Asana

Asana kan ge en bra översikt över alla projekt som pågår inom din organisation. Du kan sammanställa att-göra-listor för pågående projekt, skapa påminnelser om kommande deadlines och skicka förfrågningar till kollegor.

Trello

Trello gör att du kan leda dina projekt online med hjälp av kort på en tavla. Tänk dig att du skriver upp arbetsuppgifter på lappar och lägger in dem i kolumner på en vägg. Du kan skriva på lapparna, ta bort dem från väggen och flytta runt dem – svårare än så är det inte.

Kommunikation

Slack

Slack är ett kraftfullt samarbetsverktyg med miljoner användare runtom i världen. Du kan skicka direkta meddelanden och filer till enskilda kollegor eller till en grupp av medarbetare. Dessutom kan olika avdelningar och team ha särskilda kommunikationskanaler.

Chanty

Chanty är en chatt-app som gör att du kan kommunicera med medarbetarna i ditt team. Förutom att utbyta textmeddelanden kan du också ha telefon- och videosamtal och dela din skärm med andra deltagare.

Videokonferenser

Zoom

Zoom har blivit mycket populärt, särskilt sedan början av pandemin, och är favoritverktyget för videosamtal, onlinepresentationer och webbseminarier. Det erbjuder många olika funktioner och kan integreras med andra program, till exempel Microsoft Outlook och Google Calendar.

Whereby

Whereby är troligen ett av de verktyg som är lättast att använda för videosamtal. Det krävs ingen inloggning eller nedladdning av extra programvara, utan allting sker direkt i din webbläsare.

Delning av dokument och filer

Dropbox

Dropbox har ett användarvänligt gränssnitt som gör att du enkelt kan lagra och dela dokument även med dem som inte använder Dropbox. Det är som att lagra filer direkt på din hårddisk – du behöver bara dra dem till den lilla ikonen för Dropbox.

Google Drive

Med gratis lagring på 15 gigabyte är Google Drive troligen ett av de mest generösa fildelningsverktygen. Dina dokument kan enkelt nås av dig och ditt team och du kan öppna dem från vilken enhet som helst.

Vi hoppas att dessa verktyg kommer att bidra till att hålla ihop ditt team i denna tid av social distansering. Planerar du ditt första virtuella möte eller webbseminarium på nätet? Läs våra tips för att anordna ett lyckat onlinemöte.

 

Länkar:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drive

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Företag /EntreprenörskapRåd och tipsArbetsmarknadsnyheter/mobilitetsnyheterSociala mediaUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.