Skip to main content
Euroopan komission logo
EURES
Uutisartikkeli29 toukokuu 2020Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Kahdeksan parasta yhteistoimintatyökalua verkossa etätiimeille

Etätyöllä on etunsa. Ei tarvitse kuluttaa aikaa työmatkoihin, ja kotona voi pukeutua mukavimpiin vaatteisiinsa. Yhdessä työtovereiden kanssa toimiminen tai kunkin edistymisen seuraaminen voi kuitenkin olla hankalaa pandemian aikana tehtävässä etätyössä.

Top 8 online collaboration tools for remote teams
Shutterstock

Siksi olemme laatineet luettelon hyödyllisistä verkkotyökaluista, joiden avulla voi jakaa tiedostoja, soittaa videopuheluita, tehdä videoesityksiä, tehdä yhteistyötä työtovereiden kanssa ja hallita projekteja.

Huomautus: Kaikkien tämän artikkelin työkalujen käyttö on maksutonta, mutta niistä on myös saatavilla monipuolisemmat maksulliset versiot.

Projektinhallinta

Asana

Asanan avulla käyttäjä saa hyvän katsauksen kaikkiin omassa organisaatiossa käynnissä oleviin projekteihin. Siinä voi laatia tehtävälistoja käynnissä olevia projekteja varten, asettaa muistutuksia tulevista määräajoista ja lähettää pyyntöjä työtovereille.

Trello

Trellossa hankkeita voi hallinnoida verkossa käyttämällä taululle kiinnitettyjä kortteja. Sovelluksessa ikään kuin kirjoitetaan tehtäviä muistilapuille ja liimataan ne seinällä oleviin sarakkeisiin. Lapuille voi kirjoittaa, niitä voi poistaa seinältä ja siirtää paikasta toiseen − vieläpä erittäin helposti.

Viestintä

Slack

Slack on tehokas yhteistoimintatyökalu, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Siinä voi lähettää viestejä ja tiedostoja suoraan yksittäisille työtovereille tai ryhmälle työtovereita. Lisäksi eri osastoilla ja ryhmillä voi olla omia viestintäkanavia.

Chanty

Chanty on keskustelusovellus, jonka avulla voi olla yhteydessä oman tiimin jäseniin. Tekstiviestien vaihtamisen lisäksi siinä voi soittaa ääni- ja videopuheluja sekä jakaa oman näytön muiden puheluun osallistuvien kanssa.

Videokokoukset

Zoom

Zoomista on etenkin pandemian myötä tullut suosikkityökalu videopuheluita, verkkoesityksiä ja verkkoseminaareja varten. Siinä on laaja valikoima toimintoja, ja se voidaan yhdistää toisiin ohjelmiin, kuten Microsoft Outlook -ohjelmaan ja Googlen kalenteriin.

Whereby

Whereby kuuluu todennäköisesti helppokäyttöisimpien videopuhelutyökalujen joukkoon. Siinä ei tarvitse kirjautua eikä ladata lisäohjelmistoja − kaikki tapahtuu omalla selaimella.

Asiakirjojen ja tiedostojen jakaminen

Dropbox

Dropboxissa on helppokäyttöinen käyttöliittymä, jonka avulla asiakirjoja on helppo tallentaa ja jakaa muillekin kuin Dropbox-käyttäjille. Se toimii samoin kuin tallentaisi tiedostoja omalle kovalevylle − ne pitää vain vetää Dropbox-kuvakkeeseen.

Google Drive

Google Drive on 15 gigatavun ilmaisella tallennustilallaan luultavasti yksi anteliaimmista tiedostonjakotyökaluista. Omat asiakirjat ovat helposti sinun itsesi ja tiimisi käytettävissä, ja ne voidaan avata miltä tahansa laitteelta.

Toivottavasti nämä työkalut auttavat pitämään tiimisi koossa näinä lähikontaktien välttämisen aikoina. Suunnitteletko ensimmäistä virtuaalista verkkokokousta tai verkkoseminaaria? Tutustu vinkkeihimme onnistuneen virtuaalikokouksen järjestämiseen.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drive

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysVinkkejäTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetSosiaalinen mediaNuoriso
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.