Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel4. juli 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Spansk it-specialist får en ny start i Tyskland

Softwareudvikler Jose Sampedro fra Sevilla nyder det seneste kapitel i sit liv i Tyskland.

Spanish IT specialist finds a fresh start in Germany
ZAV / EURES Germany

Den 27-årige forlod Andalusien til fordel for Bottrop i det vestlige Tyskland, hvor han hurtigt fik et job takket være støtte fra Eures i Tyskland.

Efter at Jose sidste år havde fået at vide, at hans ansættelseskontrakt i Sevilla ikke ville blive forlænget, begyndte han at se nærmere på, hvilke muligheder han havde. Han havde tilbragt et semester på det tekniske universitet i Graz, Østrig, via Erasmusprogrammet og studerede tysk på Goethe-instituttet i Sevilla. På baggrund af den fortsat høje arbejdsløshed i Spanien havde han overvejet at flytte til Tyskland i en periode.

Eures' tjenester i Tyskland leveres af den tyske internationale og specialiserede arbejdsformidling (ZAV). Jose fik hurtigt en aftale med ZAV's vejleder Markus Skrbina, der er udsendt til kontorets team i Dortmund, og som fortalte om mulighederne. "Vi kunne besvare alle hans spørgsmål om, hvordan det er at bo og arbejde i Tyskland, og foreslog en række ledige job inden for dette flaskehalserhverv," siger Markus.

Bottrop ligger i Ruhrdistriktet, en del af Tyskland, der engang var kendt for tungindustri, og som nu er ved at åbne op for nye industrier, og hvor der ligesom resten af landet er efterspørgsel efter it-specialister. Celano, der er en lokal softwarevirksomhed, havde i nogen tid ønsket at styrke sit team, og arbejdsformidlingen foreslog virksomheden at kigge uden for Tysklands grænser.

Internationalt personale til internationale løsninger

I juli sidste år mødtes repræsentanter fra Celano således med arbejdsformidlingen i Bottrop og Markus Skrbina for at drøfte kravene til udenlandske specialister. To uger senere talte Jose og en repræsentant fra Celano i telefon, efterfulgt af en personlig jobsamtale en uge senere. I oktober påbegyndte Jose sit nye job.

"De råd, som vi fik af ZAV, var en stor hjælp for os, fordi vi altid havde en kontaktperson til at besvare spørgsmål", siger Maria Niehoff, der er talsperson for Celano. "Og vores medarbejdere er glade for, at vi nu har et internationalt personale."

Jose ser det som en positiv oplevelse, selv om alt er nyt. "Det største problem var at finde et sted at bo," siger han. Og han er ikke den eneste i sin virksomhed, der er begyndt et nyt liv i et fremmed land: Hans italienske kollega Michele Geri er ligeledes nyansat og blev også rådgivet af ZAV.

Hvad angår Markus Skrbina, var hans udstationering hos ZAV's team i Dortmund en værdifuld oplevelse. Som medarbejder hos arbejdsformidlingen i Mülheim kan han nu tale af erfaring, når han præsenterer de lokale virksomheder for muligheden for at rekruttere specialister fra udlandet.

 

Relevante links:

Tysk international og specialiseret arbejdsformidling (ZAV)

Celano

Leve- og arbejdsvilkår: Tyskland

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserSucceshistorier
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.