Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre19 noiembrie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Șase sfaturi pentru dezvoltarea unei idei de afaceri potrivite pentru dumneavoastră

Ați visat dintotdeauna să începeți o afacere? Multora dintre noi ne place ideea de a fi propriul nostru șef, dar poate fi dificil să găsim ideea de afaceri potrivită pe care să o punem în aplicare. Iată sfaturile noastre importante pentru dezvoltarea unei idei potrivite pentru dumneavoastră.

Six tips for developing a business idea that works for you
Unsplash

Găsiți ceva care să vă facă plăcere

Cu toții ne imaginăm cum am putea transforma o pasiune într-o profesie. Dacă vă începeți propria afacere, aveți șansa să faceți exact acest lucru. Desigur, s-ar putea să aveți o idee de afaceri viabilă, care nu se află în sfera hobby-urilor și intereselor dumneavoastră obișnuite, dar asigurați-vă că este ceva ce vă va plăcea să faceți în fiecare zi. Dacă nu, atunci s-ar putea să vă pierdeți rapid interesul sau să nu mai credeți în ideea dumneavoastră.

Folosiți-vă competențele

Gândiți-vă la ceea ce vă interesează, dar și la ce vă pricepeți să faceți. S-ar putea să vă placă să mâncați, de exemplu, dar nu este o idee bună să deschideți un restaurant dacă nu știți să gătiți. Nu vă faceți griji din cauza competențelor pe care nu le aveți. În schimb, concentrați-vă asupra punctelor dumneavoastră forte și găsiți o modalitate de a profita de acestea la maximum în afacerea dumneavoastră.

Gândiți-vă la valorile dumneavoastră

Ce v-ați dori să reprezinte afacerea dumneavoastră? Pe măsură ce vă consolidați afacerea și marca, ar trebui să vă gândiți la valorile dumneavoastră fundamentale și să le respectați. Redactați o declarație clară privind misiunea și gândiți-vă ce fel de afacere doriți să fie. De exemplu, dacă sunteți pasionat de protejarea mediului, poate doriți ca sustenabilitatea să devină o prioritate. Ar putea fi de ajutor, de asemenea, să urmăriți și alte afaceri care vă inspiră și să învățați din modul în care funcționează acestea.

Nu fiți obsedați de originalitate

Toți antreprenorii doresc să creeze următoarea mare invenție. Cu toate acestea, în realitate, foarte puține întreprinderi reușesc să facă acest lucru. Multe întreprinderi de succes oferă de fapt produse sau servicii similare altora. În mod ideal, ar trebui să urmăriți să găsiți o lacună pe piață și să evitați sectoarele saturate, în care există mulți concurenți, dar cel mai important lucru este să vă poziționați bine. Poate întreprinderea dumneavoastră să rezolve o problemă pe care întreprinderile existente nu au reușit să o rezolve? Dacă nu, poate puteți oferi măcar un produs sau un serviciu mai bun la un preț mai mic?

Păstrați simplitatea lucrurilor

Concentrați-vă asupra a ceea ce doriți să fie afacerea dumneavoastră și încercați să nu o complicați prea mult. Fiecare afacere are nevoie de un element-cheie clar și unic, mai ales la început. Dacă lucrurile merg bine, mai târziu vă puteți extinde afacerea în zone noi, dar mai întâi trebuie să aveți o marcă clară pentru a vă clădi o bază de clienți. Dacă începeți să deveniți confuzi în legătură cu ideea dumneavoastră, atunci la fel vor fi și clienții dumneavoastră.

Cereți un sfat - și ascultați-l!

Dacă începeți o afacere pe cont propriu, s-ar putea să descoperiți că acest lucru vă ajută să gândiți clar și să vă concentrați asupra obiectivelor personale. Cu toate acestea, nu vă fie teamă să cereți sfaturi. Fiți încrezători în ideea dumneavoastră, dar nu uitați să ascultați părerile celorlalți. Prezentați-vă ideea, lăsați oamenii să vă încerce produsul, arătați-le marca dumneavoastră. Cu cât dimensiunea eșantionului este mai mare, cu atât mai bine. S-ar putea să obțineți unele sfaturi profesionale, dar nu uitați să vorbiți și cu persoanele ale căror opinii le prețuiți cel mai mult. Este posibil ca prietenii apropiați sau membrii familiei să fie cei mai sinceri cu dumneavoastră, așa că ascultați-i!

Dacă v-a plăcut acest articol, citiți sfaturile noastre pentru tinerii antreprenori.

În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă.

 

Linkuri conexe:

8 sfaturi pentru tinerii antreprenori

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

 

Teme
Afaceri / AntreprenoriatRețelele de socializareTineret
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.