Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article12 mars 2018European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Rett CV til rett jobb, takket være Eures Italia

Eures Italia gir unge jobbsøkere verktøy som setter dem i stand til å ta sine første skritt mot en internasjonal karriere.

The right CV for the right job, thanks to EURES Italy
EURES Abruzzo

Eures Italia, i samarbeid med Universitetet i Teramo i Italia, tilbyr seminarer for studenter, nyutdannede og publikum, hvor de lærer å lage overbevisende CV-er på italiensk og engelsk.

Deltakerne lærer å skrive en CV på begge språk, med fokus på den europeiske Europass-malen, registrere CV-en på Eures-portalen, skrive et motivasjonsbrev til arbeidsgivere i Italia og utenlands, skrive en spontan søknad, søke på en ledig stilling på EURES-portalen og presentere seg selv på et jobbintervju.

Mange unge jobbsøkere høster fruktene av dette prosjektet. En av dem er 24 år gamle Saverio Zappacosta fra Pescara, Italia. Han er immatrikulert ved fakultetet for kommunikasjonsvitenskap og tilbringer et år ved University of Wyoming i USA.

– Dette seminaret forandret alt for meg, siden det ble holdt rett før jeg reiste til USA. Jeg ble oppmerksom på forskjellene i hvordan man skriver en CV alt etter land, og hvordan jeg best kan få fram kompetansen min alt etter hvilket land jeg skal til og hva slags jobb jeg søker på. Før dette seminaret innså jeg ikke at jeg faktisk hadde en del unike ferdigheter, og nå har jeg lært hvordan jeg skal få dem fram på CV-en, sier han. Straks han ankom Amerika, fant han en jobb.

En annen fornøyd deltaker er 22-åringen Mirko Rabottini fra Teramo, Italia, som holder på med andre år av en grad i økonomi.

– Seminaret var avgjørende for CV-en min. Spesielt lærte jeg mye om hvilke maler jeg bør bruke og hvordan de kan tilpasses etter behov. Til slutt laget jeg en infografikk-CV så vel som en engelsk versjon av Europass-CV-en. Denne har jeg brukt til å søke på mange jobber. Jeg ble valgt ut av tre av de fem byråene jeg søkte hos, sier han.

Anna Bongiovanni, som er Eures-rådgiver i Abruzzo i Italia, leder samarbeidet med universitetet i Teramo. – Samarbeidet startet i 2011, og den 22. november samme år arrangerte vi det første seminaret, hvor vi ga studenter råd om hvordan de kunne sette opp en CV på begge språk, sier hun.

Arrangementet har blitt en fast del av universitetets to årlige karrieredager. Det neste seminaret fant sted 6. november.

Professor Christian Corsi, en av direktørene ved universitetet i Teramo, er fornøyd med samarbeidet med EURES.

– Seminaret er en del av karrieredagen vår, som vi forbereder våre nyutdannede og studenter på jobbintervjuer gjennom, sier han. – Seminaret er svært nyttig for å forbedre studentenes kunnskap om hvilke verktøyer de kan bruke for å drive aktive undersøkelser. Mange studenter har hatt nytte av dette seminaret. Nå har de blitt bevisste på hvor viktig det er at de følger med på hvilke ferdigheter og faglige profiler arbeidsmarkedet etterspør, slik at de kan øke sin ansettbarhet hos arbeidsgiverne.

 

Relevante lenker:

Universitetet i Teramo

Eures Italias CV-seminar

Europass-mal

Ledige stillinger på EURES-portalen

Karrieredag på Universitetet i Teramo

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisRåd og tipsRekrutteringstrender
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.