Skip to main content
EURES
Sajtócikk2021. október 22.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Íme öt legfontosabb tippünk a munkahelyükre visszatérő munkavállalók számára

Azok után, hogy a Covid19-világjárvány alatt a konyhában, a nappaliban, sőt, a hálószobában dolgoztunk, az irodába való visszatérés ijesztőnek tűnhet. Olvassa el öt legfontosabb tippünket a munkahelyre való zökkenőmentes visszatéréshez.

Our top 5 tips for employees returning to the workplace
EURES

1.Hagyjon időt az átállásra

Amennyiben a munkáltatója engedi, fokozatosan próbáljon visszatérni a szokásos munkahelyére. Eleinte csak hetente néhány napon menjen be a munkahelyére, és a fennmaradó napokon dolgozzon otthonról. Így lesz ideje megszokni a munkakörnyezetek közötti különbséget. Sokak számára hatalmas változást jelent majd a munkahelyre való visszatérés, zsúfoltabb forgalommal, több zajjal és hosszabb, utazással töltött idővel jár, a teljes munkaidőben való visszatérés pedig némi megszokást igényelhet.

2.Módosítsa a heti rutinját

A napi ingázás a munkahelyére és vissza nyilván több időt vesz igénybe, mint amikor az otthoni irodájába lép, ezért az ébresztőórát is korábbra kell állítani. A munkahelyre való visszatérésre úgy készülhet fel, még ha csak heti egy napról is van szó, ha minden nap abban az időben kel fel, mint azokon a napokon, amikor el kell mennie otthonról, és már előző este elkészíti az ebédjét. Ez sokkal könnyebbé teszi majd a munkahelyre való visszatérést, és kevesebb változást jelent a szokásos rutinjához képest.

3.Ne féljen kérdéseket feltenni

A munkába való visszatérés mindenki számára más és más, és a vállalatok e téren számos különböző politikát alkalmaznak. Ez sok kérdést vethet fel Önben. Mielőtt visszatérne a munkahelyére, tegye fel kérdéseit a munkáltatójának, legyen szó parkolóhelyekről, kerékpártárolókról és szekrényekről, vagy egészségügyi és biztonsági intézkedésekről. Fontos tudnia, mire számíthat, amikor megérkezik a munkahelyére. Minél többet tud, annál jobban érzi majd magát. Ha nem biztos vállalatának a távmunkára és a hibrid munkavégzésre vonatkozó politikáiban, kezdeményezzen erről beszélgetést!

4.Fedezzen fel új munkavégzési módokat!

A Covid19 utáni munka világa sokkal rugalmasabb lett. Ha a vállalati politika ezt lehetővé teszi, megpróbálhatja korábban kezdeni a munkát, hogy elkerülje a csúcsforgalmat, vagy kipróbálhatja a hibrid munkarendet. Miután egyeztetett a munkáltatójával, gondolja át, hogy mi a legmegfelelőbb Önnek, mitől lesz a lehető leghatékonyabb a munkája, és mi szolgálja leginkább az egészségét és a jóllétét. Így több időt tölthetne a családjával és azzal, amit szeret csinálni, miközben élvezetesebb lenne a munkahete és a vállalati céloknak is megfelelne.

5.Ne feledkezzen meg az online eszközökről!

Ha a világjárvány alatt áttért az együttműködést egyre inkább előtérbe helyező online eszközök használatára, akkor továbbra is használja ezeket a munkahelyén. Sok esetben javult a csoportok és a vállalkozások közötti együttműködés, és ezek az újítások a továbbiakban is hasznosak lesznek és erősítik a munkarendszereket. Az új online platformok tartós hatással lesznek a munkamódszerekre és a későbbiekben is lehetővé teszik a kollégák számára, hogy tartózkodási helyüktől függetlenül részt vegyenek a munkában. Ez azt is jelenti, hogy a munkához való hozzáállásának nem kell megváltoznia, amikor visszatér a munkahelyére.

A Covid19-világjárvány utáni munkával kapcsolatos tippekért lásd:Miért lett minden eddiginél fontosabb az érzelmi intelligencia és a humán készségek? 

 

Kapcsolódó:

Miért lett minden eddiginél fontosabb az érzelmi intelligencia és a humán készségek?

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Üzlet / VállalkozásMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírek
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.