Skip to main content
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο22 Οκτώβριος 2021Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Οι 5 σημαντικότερες συμβουλές μας για τους υπαλλήλους που επιστρέφουν στον χώρο εργασίας

Μετά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, κατά την οποία εργαστήκαμε από την κουζίνα μας, το σαλόνι μας ή ακόμη και από το υπνοδωμάτιό μας, η επιστροφή στο γραφείο μπορεί να μοιάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο. Διαβάστε τις 5 κορυφαίες συμβουλές μας για την ομαλή μετάβαση στον χώρο εργασίας.

Our top 5 tips for employees returning to the workplace
EURES

1.Προβλέψτε χρόνο για προσαρμογή

Εάν το επιτρέπει ο εργοδότης σας, προσπαθήστε να επανενταχθείτε σταδιακά στον συνήθη τόπο εργασίας σας. Αρχικά, το να εργάζεστε στον χώρο εργασίας μερικές ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες μέρες από το σπίτι θα σας δώσει τον χρόνο να προσαρμοστείτε στις διαφορές μεταξύ των εργασιακών περιβαλλόντων. Για πολλούς ανθρώπους, η επιστροφή στον χώρο εργασίας θα είναι τεράστια αλλαγή, καθώς συνεπάγεται περισσότερα άτομα, θόρυβο και χρόνο μετακίνησης. Η επιστροφή με πλήρες ωράριο χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής.

2.Προσαρμόστε την εβδομαδιαία σας ρουτίνα

Μία επιπλέον διαδρομή την ημέρα σίγουρα απαιτεί περισσότερο χρόνο από το να μετακινηθείτε μέχρι το γραφείο του σπιτιού σας, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε το ξυπνητήρι πιο νωρίς. Για να προετοιμαστείτε για την επιστροφή στον χώρο εργασίας, ακόμη και αν είναι μία μόνο μέρα την εβδομάδα, αρχίστε να σηκώνεστε συστηματικά την ώρα που θα πρέπει να φεύγετε από το σπίτι και να ετοιμάζετε το μεσημεριανό σας την προηγούμενη νύχτα. Αυτό θα κάνει την επιστροφή σας στον χώρο εργασίας πολύ ευκολότερη και το τακτικό σας πρόγραμμα δεν θα αλλάξει τόσο πολύ.

3.Μην φοβάστε να θέσετε ερωτήσεις

Η επιστροφή στην εργασία είναι διαφορετική για τον καθένα και οι εταιρείες εξετάζουν διάφορες πολιτικές. Αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Προτού επιστρέψετε στον χώρο εργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τα ερωτήματά σας στον εργοδότη σας, είτε αυτά αφορούν ζητήματα όπως οι χώροι στάθμευσης, η φύλαξη ποδηλάτων και τα ερμάρια για τα προσωπικά είδη, είτε τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να αναμένετε όταν φθάσετε στον χώρο εργασίας. Όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσο πιο άνετα θα νιώθετε. Αν δεν είστε βέβαιοι για τις εξ αποστάσεως και υβριδικές μορφές εργασίας της εταιρείας σας, συζητήστε το θέμα!

4.Εξετάστε νέους τρόπους εργασίας

Ο κόσμος της εργασίας μετά την πανδημία COVID-19 είναι πολύ πιο ευέλικτος. Θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αρχίζετε την εργασία νωρίτερα για να αποφεύγετε την κυκλοφορία σε ώρες αιχμής ή να δοκιμάσετε υβριδικά πρότυπα εργασίας, εάν το επιτρέπει η πολιτική της εταιρείας σας. Αφού ενημερωθείτε από τον εργοδότη σας, σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για εσάς ώστε να αυξήσετε στο μέγιστο δυνατό την παραγωγικότητά σας αλλά και να βελτιώσετε την υγεία και την ευημερία σας. Θα μπορούσατε να αφιερώνετε έτσι περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σας ή για να κάνετε τα χόμπι σας, ώστε να γίνει η εβδομάδα εργασίας πιο ευχάριστη και να επιτύχετε ταυτόχρονα τους εταιρικούς στόχους.

5.Μην ξεχνάτε τα διαδικτυακά εργαλεία

Εάν χρησιμοποιούσατε διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίστε να τα χρησιμοποιείτε στον χώρο εργασίας. Σε πολλές περιπτώσεις, η συνεργασία μεταξύ ομάδων και επιχειρήσεων έχει βελτιωθεί και οι καινοτομίες αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι χρήσιμες και να ενισχύουν τα συστήματα εργασίας. Οι νέες επιγραμμικές πλατφόρμες θα έχουν διαρκή αντίκτυπο στις εργασιακές πρακτικές και θα συνεχίσουν να επιτρέπουν τη συμμετοχή των συναδέλφων ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όταν επιστρέψετε στον χώρο εργασίας δεν χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος εργασίας σας.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την εργασία μετά την πανδημία COVID-19, διαβάστε το άρθρο μας Γιατί οι μη τεχνικές δεξιότητες και η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πιο σημαντικές από ποτέ

 

Σχετικό άρθρο:

Γιατί οι μη τεχνικές δεξιότητες και η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πιο σημαντικές από ποτέ

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΝέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότητα
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.