Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES
Novice31 julij 2017Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Spletni dan zaposlovanja francosko turistično vodnico popeljal na portugalsko otočje

Spletni zaposlitveni sejem „Seize the Summer“ (Izkoristi poletje), ki je osredotočen na sezonska delovna mesta, je obrodil sadove za portugalsko družbo za organizacijo potovanj in francosko iskalko zaposlitve.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

TuriAzores je majhna družba za organizacijo potovanj na Azorskih otokih, ki se ukvarja predvsem z vodenimi ogledi in dejavnostmi na prostem. Njen direktor je želel zaposliti mednarodno osebje, zato se je odločil sodelovati na evropskem spletnem dnevu zaposlovanja „Seize the Summer“, ki je potekal februarja. 

Na dan, ko je potekal ta dogodek, je Laura Combrié iz Francije na spletu iskala prosta delovna mesta. Opazila je oglase za zaposlitev turističnih vodnikov in voznikov kombijev za prevoz oseb, ki jih je objavila družba TuriAzores, poklicala družbo in se prijavila. Družba je takoj pokazala zanimanje za Laurine kvalifikacije in se odločila, da jo zaposli.

Sedež družbe TuriAzores je na otoku Terceira, ki je del Azorskega otočja v Atlantskem oceanu. „Specializirani smo za vodene sprehode po mestu, pohode, trekinge, izlete s kombiji in avtobusi itd.  V naši ekipi so trenutno štirje turistični vodniki,“ je pojasnil direktor Miguel Mendonça. 

„Za sodelovanje na Euresovem dnevu zaposlovanja smo se odločili, ker smo potrebovali nekoga, ki tekoče govori francosko ali nemško. Obenem sem iskal nekoga, ki je odprt za nove izkušnje in bi si rad razširil obzorje.“

Povedal je, da je bil zaposlitveni postopek enostaven in da bi dogodek brez oklevanja priporočil drugim delodajalcem ali iskalcem zaposlitve.

„Prek Euresove storitve e-klepet (e-chat) sem iskala informacije o trgu dela na Azorskih otokih,“ pravi 27-letna Laura iz francoske regije Ardèche. „Portugalski svetovalec, ki je odgovarjal na moja vprašanja, mi je povedal za ta dogodek in me povabil, naj se prijavim nanj. Našla sem seznam družb in jim poslala povpraševanja za zaposlitev. Storitev klepeta sem na začetku težko razumela, vendar priporočam tako vrsto e-dogodka, saj je dodaten način iskanja informacij.“

Laura se je zdaj ob podpori programa Tvoja prva zaposlitev Eures preselila na otok Terceira in se uči portugalščine.

Dogodek, namenjen turizmu in gostinstvu, je bil rezultat sodelovanja med uradi Euresa na Portugalskem, Hrvaškem, v Sloveniji in Španiji, sodelovali pa so tudi Italija, Grčija, Malta in Ciper.

„Večina delodajalcev je bila navdušena nad številom in kakovostjo prijav, ki so jih prejeli. Pokazali so tudi zanimanje za sodelovanje na prihodnjih dogodkih,“ je povedala Ana Margarida Silva iz Eures Portugalska.

 

Sorodne povezave:

Seize the Summer

Spletišče družbe za organizacijo potovanj TuriAzores

Turističnih vodnikov in voznikov kombijev za prevoz oseb

Tvoja prva zaposlitev Eures

Tvoja prva zaposlitev Eures na Euresovem spletišču

 

Več o tem:

Poiščite Euresovega svetovalca

Življenjske in delovne razmere v Euresovih državah

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

EURES na Googlu+

Teme
Najboljša praksa EURESZaposlitveni dnevi/dogodkiTrendi zaposlovanjaSocialni medijiMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.