Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES

Novice

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.

Filtriraj po

Novice (339)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
  • Novice

Deset nasvetov, kako biti dober mentor

Če želite biti dober mentor na delovnem mestu, ni dovolj, da dobro opravljate svoje delo. Na portalu EURES smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ustvariti ploden odnos z vašim mentorirancem.

  • Novice

Milenijci in generacija Z na delovnem mestu: podobnosti in razlike

Milenijci in generacija Z predstavljajo velik del evropske delovne sile, pri čemer se obe skupini ponašata z edinstvenim naborom znanj in spretnosti ter svojstvenimi značilnostmi. Seznanite se z njihovim pristopom k delu, da boste lahko izboljšali svoje prakse zaposlovanja ter lažje zadržali in upravljali zaposlene iz teh dveh demografskih skupin.

  • Novice

Pet deficitarnih poklicev v letu 2023

Mnogi menijo, da je za dobro plačano zaposlitev potrebna univerzitetna diploma, vendar to ne drži vedno. V tem spreminjajočem se svetu dela delodajalci namreč cenijo praktična, poklicna znanja in spretnosti. V nadaljevanju vam bomo predstavili pet poklicev, ki so v letu 2023 najbolj iskani.

  • Novice

Kako zaprositi svojega delodajalca za povišanje plače

Mnogim zaposlenim je neprijetno prositi nadrejenega za povišanje plače. Vendar, če ste prerasli svoj položaj, dosledno dosegali dobre rezultate ali prevzemali naloge, ki presegajo vaš plačilni razred, je prav, da za svoje delo prejmete ustrezno plačilo.

  • Novice

Iščete zaposlitev? Podjetje TUI Musement svetuje

V okviru nove serije se pogovarjamo z evropskimi delodajalci o tem, kakšne nasvete bi dali iskalcem zaposlitve. V tem članku smo govorili z Joëlle Sabiti iz turističnega podjetja TUI Musement.