Skip to main content
Logotip Europske komisije
EURES

Vijesti

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.

Filtriranje

Vijesti (339)

RSS
Rezultati 1 do 10
  • Novinski članak

Deset stvari koje bi svaki dobar mentor trebao učiniti

Kako biste bili dobar mentor na radnom mjestu, nije dovoljno samo dobro obavljati svoj posao. EURES je pripremio nekoliko savjeta, koji će vam pomoći da uspostavite konstruktivan odnos s mentoriranim zaposlenikom.

  • Novinski članak

Milenijalci i pripadnici generacije Z na radnom mjestu: sličnosti i razlike

Milenijalci i pripadnici generacije Z čine velik dio europske radne snage, a svaka skupina ima jedinstvene vještine i karakteristike. Saznajte više o pristupu radu zaposlenika koji pripadaju tima dvjema demografskim skupinama kako biste ih mogli bolje zaposliti i zadržati, kao i njima bolje rukovoditi.

  • Novinski članak

Pet traženih poslova u 2023. za koje vam je potrebno strukovno obrazovanje

Mnogi smatraju da vam je potrebna sveučilišna diploma kako biste dobili dobar i dobro plaćen posao, ali to nije uvijek točno. U svijetu koji se mijenja i razvija poslodavci cijene praktične i strukovne vještine. U nastavku je navedeno pet traženih poslova u 2023. za koje je potrebno strukovno obrazovanje.

  • Novinski članak

Kako zatražiti od poslodavca povećanje plaće

Mnogi zaposlenici nevoljko traže od svojeg šefa povećanje plaće. Međutim, ako radite više od onoga što vam je u opisu posla, stalno imate dobre rezultate ili ste obavljali zadatke koji su iznad vašeg platnog razreda, pošteno je da dobijete odgovarajuću naknadu za svoj rad.

  • Novinski članak

Tražite posao? TUI Musement dijeli savjete s nama

U okviru nove serije razgovaramo s europskim poslodavcima kako bismo dobili najbolje savjete za tražitelje posla. U ovom članku razgovaramo sa Joëlle Sabiti iz turističkog poduzeća TUI Musement.

  • Novinski članak

Kako vam stažiranje u inozemstvu može pomoći da započnete karijeru?

Nedavno ste diplomirali i niste sigurni kako da se iz studentskog života uključite u profesionalni život? Mi u EURES-u vjerujemo da je najbolje prijaviti se za stažiranje u inozemstvu. U nastavku saznajte više o tome kako vam to može pomoći da započnete karijeru.