Skip to main content
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
EURES

Νέα

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

Φιλτράρισμα ανά

Νέα (339)

RSS
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 έως 10
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Προωθήστε και λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις που αφορούν τις δεξιότητες σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το 2023 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τις δεξιότητες στο επίκεντρο. Στο πλαίσιο αυτό, προετοίμασε μια ειδική εργαλειοθήκη που στόχο έχει να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε ολόκληρη την Ευρώπη να προωθήσουν τις εκδηλώσεις τους και τις σχέσεις τους με τα μέσα ενημέρωσης.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι καλοί καθοδηγητές

Για να είστε καλοί καθοδηγητές στον χώρο εργασίας, δεν αρκεί να είστε καλοί στη δουλειά σας. Εδώ στο δίκτυο EURES έχουμε ετοιμάσει ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια γόνιμη σχέση με το άτομο υπό την καθοδήγησή σας.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Millennials και γενιά Ζ στον χώρο εργασίας: ομοιότητες και διαφορές

Η γενιά Υ, ή αλλιώς millennials, και η γενιά Ζ, ή αλλιώς Gen Z, αποτελούν μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού, ενώ κάθε ομάδα διαθέτει μοναδικές δεξιότητες και χαρακτηριστικά. Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή τους όσον αφορά την εργασία, ώστε να μπορείτε να επιλέγετε, να διατηρείτε και να διαχειρίζεστε καλύτερα τους υπαλλήλους που ανήκουν σε αυτές τις δύο πληθυσμιακές ομάδες.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η ομαδική δουλειά χτίζει τη δουλειά των ονείρων σας: Πώς να καλλιεργήσετε την εμπιστοσύνη μεταξύ των εργαζομένων σας

Όταν οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους, μπορούν να αποδώσουν και να συνεργαστούν καλύτερα γνωρίζοντας ότι έχουν την ακλόνητη υποστήριξη των γύρω τους. Αλλά πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην καλλιέργεια της εμπιστοσύνης μεταξύ της ομάδας σας; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

# Road2FairTransport: Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των οδηγών και των μεταφορέων

Το 2022, η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας (ELA) διοργάνωσε την εκστρατεία #Road2FairTransport για να ενημερώσει τους οδηγούς και τους μεταφορείς σχετικά με την ισχύουσα κοινωνική νομοθεσία της ΕΕ στον τομέα των οδικών μεταφορών.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Πέντε ειδικότητες επαγγελματικής κατάρτισης με μεγάλη ζήτηση το 2023

Πολλοί πιστεύουν ότι, για να βρει κανείς μια καλή και καλοπληρωμένη δουλειά, πρέπει να διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου. Δεν ισχύει, όμως, πάντοτε αυτό. Στον διαρκώς μεταβαλλόμενο και αναπτυσσόμενο κόσμο του σήμερα, οι εργοδότες προσδίδουν μεγάλη αξία στις πρακτικές, επαγγελματικές δεξιότητες. Διαβάστε στη συνέχεια σχετικά με πέντε ειδικότητες επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν ζήτηση το 2023.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Το EURES βοηθά άτομα από τη Σλοβακία, τα οποία αναζητούν εργασία, να βρουν εξειδικευμένη εργασία στη Φινλανδία

Η Alexandra Mikulášová βρήκε εργασία στο φινλανδικό γραφείο πρόσληψης προσωπικού Econia. Η συνεργασία μεταξύ του EURES Φινλανδίας και της Econia ακμάζει από το 2014.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Πώς να ζητήσετε από τον εργοδότη σας αύξηση μισθού

Πολλοί υπάλληλοι νιώθουν άβολα να ζητήσουν από τον εργοδότη τους αύξηση μισθού. Ωστόσο, εάν έχετε υπερβεί εαυτόν, είχατε σταθερά καλή απόδοση ή αναλάβατε καθήκοντα που είναι πάνω από το ύψος της αμοιβής σας, είναι δίκαιο να αποζημιωθείτε για την εργασία σας.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Αναζητάτε εργασία; Η TUI Musement μοιράζεται τις συμβουλές της

Στο πλαίσιο μιας νέας σειράς, συζητάμε με εργοδότες στην Ευρώπη για να μάθουμε τις καλύτερες συμβουλές τους για τα άτομα που αναζητούν εργασία. Στο άρθρο αυτό, συζητάμε με την Joëlle Sabiti της τουριστικής εταιρείας TUI Musement.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Πώς η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μπορεί να σας βοηθήσει στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας σας

Αποφοιτήσατε πρόσφατα και προσπαθείτε να μεταβείτε από τη φοιτητική στην επαγγελματική ζωή; Στο EURES θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τον στόχο αυτόν είναι η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί για να μάθετε πώς η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μπορεί να προωθήσει τη σταδιοδρομία σας.