Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES

Новини

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.

Филтриране по

Новини (330)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
  • Новинарска статия

Действия на ЕС в подкрепа на хората с увреждания

На 3 декември светът отбелязва Международния ден на хората с увреждания. Научете какви са действията на ЕС за гарантиране на равен достъп до училища, заетост, инфраструктура, продукти и услуги, за хората с увреждания в Европа.

  • Новинарска статия

Как деликатно да предаваме отрицателни отзиви на служителите

Предаването на отрицателни отзиви не е лесна задача, но то е важна част от управлението на служителите и всъщност може да укрепи вашите отношения, ако бъде осъществено по правилния начин. Прочетете, за да разберете как можете да постигнете това.

  • Новинарска статия

Затруднявате ли се да изпълнявате задачите си навреме? Научете как никога повече да не пропуснете краен срок

Кратките срокове са общо предизвикателство в сферата на труда. Същевременно проект с дълъг срок може да се окаже също толкова труден за изпълнение. Ето кои са най-добрите начини да спазвате сроковете, както кратките, така и дългите, и да работите без стрес.

  • Новинарска статия

Може ли четиридневната работна седмица да бъде бъдещето за вашите служители?

Наскоро се възобновиха разговорите за четиридневна работна седмица и инициативата за нейното въвеждане набира скорост. Тук излагаме някои от причините, поради които четиридневната работна седмица може да бъде бъдещето за вашите служители.

  • Новинарска статия

Вие сте млад предприемач? Следните навици ще ви помогнат да постигнете успех

Една велика бизнес идея може да ви отвори вратите към предприемачеството, но за да постигнете успех се придържайте към правила в ежедневието. Ако сте млад предприемач, следните съвети ще ви помогнат да постигнете целите си.

  • Новинарска статия

Тези цифрови умения могат да подобрят пригодността ви за заетост

Живеем в епоха, в която цифровите умения са от ключово значение. За тези от вас, на които предстои да стартират кариерата си, сме подготвили списък с някои от най-търсените цифрови умения на пазара на труда в момента.

  • Новинарска статия

Как да набирате стажанти за вашата фирма

Вие сте работодател, който е наясно с ползите от стажовете, и сте подготвили добра стажантска програма. Сега обаче идва най-трудната част — да намерите правилните кандидати. За щастие ние сме подготвили няколко съвета за набирането на стажанти.

  • Новинарска статия

Бягате от войната в Украйна? Пилотната инициатива за резерва на ЕС от таланти може да ви помогне да намерите работа в ЕС

Пилотната инициатива за резерва на ЕС от таланти е онлайн инструмент за търсене на работа, предназначен за хората, бягащи от войната в Украйна. Ако се ползвате от временна закрила в държава членка, можете да я използвате, за да получите достъп до над 3 милиона свободни работни места и 4000 потенциални работодатели в ЕС.

  • Новинарска статия

От какво зависи да е успешен един ръководител на средно ниво?

Ръководителите на средно ниво са гръбнакът на фирмата ви и са връзката между служителите и висшето ръководство. Тук споделяме някои от ключовите умения и характеристики, които трябва да търсите, за да наемете успешен ръководител на средно ниво.

  • Новинарска статия

Как да си намерите сезонна работа

Сезонната работа е чудесен начин за допълване на доходите. Много студенти и младежи започват работа през зимната ваканция, за да финансират обучението си или за допълнителни доходи. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите следващата си сезонна работа.