Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES

Новини

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.

Филтриране по

Новини (334)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
  • Новинарска статия

EURES помага на търсеща работа жена от Словакия да намери квалифицирана работа във Финландия

Александра Микулашова си намира работа във финландската агенция за подбор на персонал Econia. Партньорството между EURES Финландия и Econia процъфтява от 2014 г. насам.

  • Новинарска статия

Как да поискате от работодателя си увеличение на заплащането

Много служители се чувстват неловко да поискат от началника си увеличение на заплащането. Ако обаче сте надхвърлили рамките на задълженията си, постоянно сте постигали добри резултати или сте изпълнявали задачи, които са над вашата категория на заплащане, е справедливо да получавате обезщетение за работата си.

  • Новинарска статия

Търсите работа? TUI Musement ви дават съвет

Като елемент от една нова поредица разговаряме с европейските работодатели, за да узнаем най-добрите им съвети за търсещите работа. В тази статия разговаряме с Жоел Сабити от фирма TUI Musement в сектора на туризма.

  • Новинарска статия

Как стажът в чужбина може да ви помогне да стартирате професионалното си развитие

Вие сте наскоро дипломиран висшист и ви е трудно да преминете от студентския към професионалния живот? Ние в EURES смятаме, че най-добрият начин е стаж в чужбина. Прочетете нататък, за да научите как това може да ви помогне да стартирате професионалното си развитие.

  • Новинарска статия

Действия на ЕС в подкрепа на хората с увреждания

На 3 декември светът отбелязва Международния ден на хората с увреждания. Научете какви са действията на ЕС за гарантиране на равен достъп до училища, заетост, инфраструктура, продукти и услуги, за хората с увреждания в Европа.

  • Новинарска статия

Как деликатно да предаваме отрицателни отзиви на служителите

Предаването на отрицателни отзиви не е лесна задача, но то е важна част от управлението на служителите и всъщност може да укрепи вашите отношения, ако бъде осъществено по правилния начин. Прочетете, за да разберете как можете да постигнете това.

  • Новинарска статия

Затруднявате ли се да изпълнявате задачите си навреме? Научете как никога повече да не пропуснете краен срок

Кратките срокове са общо предизвикателство в сферата на труда. Същевременно проект с дълъг срок може да се окаже също толкова труден за изпълнение. Ето кои са най-добрите начини да спазвате сроковете, както кратките, така и дългите, и да работите без стрес.

  • Новинарска статия

Може ли четиридневната работна седмица да бъде бъдещето за вашите служители?

Наскоро се възобновиха разговорите за четиридневна работна седмица и инициативата за нейното въвеждане набира скорост. Тук излагаме някои от причините, поради които четиридневната работна седмица може да бъде бъдещето за вашите служители.

  • Новинарска статия

Вие сте млад предприемач? Следните навици ще ви помогнат да постигнете успех

Една велика бизнес идея може да ви отвори вратите към предприемачеството, но за да постигнете успех се придържайте към правила в ежедневието. Ако сте млад предприемач, следните съвети ще ви помогнат да постигнете целите си.

  • Новинарска статия

Тези цифрови умения могат да подобрят пригодността ви за заетост

Живеем в епоха, в която цифровите умения са от ключово значение. За тези от вас, на които предстои да стартират кариерата си, сме подготвили списък с някои от най-търсените цифрови умения на пазара на труда в момента.