Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES

Новини

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.

Филтриране по

Новини (351)

RSS
Показване на резултати от 1 до 10
  • Новинарска статия

Търсени „зелени работни места“ през 2023 г.

В началото на професионалното си развитие много от нас искат да постигнат положително въздействие. Изменението на климата е едно от най-големите предизвикателства в света, така че в сектора на околната среда могат да бъдат открити много работни места с голямо въздействие. Статията е посветена на най-търсените „зелени работни места“.

  • Новинарска статия

Пет сигурни признака, че сте готови за повишение

Искате ли да се изкачвате по фирмената стълбица и да напреднете в професионалното си развитие? Разпознаването на знаците, които показват, че сте готови за повишение, може да ви помогне да подходите правилно, за да постигнете успех и да се възползвате от нови възможности във фирмата.

  • Новинарска статия

Как да запазите продуктивността си, когато сте в командировка

Всички сме се сблъсквали с този проблем - отиваме в командировка за няколко дни, но след завръщането ни посреща пощенска кутия, пълна с непрочетени имейли и чакащи задачи. Ето няколко съвета, за да запазите продуктивността си, когато сте в командировка.

  • Новинарска статия

Пет популярни летни работни позиции - преди и сега

Сезонната работа е удачен начин да се придобие опит, да се печели и да се пътува, което я прави напълно подходяща за младите хора. Прочетете, за да научите как се е променила сезонната работа през последните 10 години.

  • Новинарска статия

Как да боравим с технологиите, без да отклоняваме вниманието си?

Случвало ли ви се е да не можете да се концентрирате и да ви се иска да проверите телефона си, докато работите или учите? Разбира се, че да. Но как да спрем да се разсейваме и какъв е ефектът на технологиите върху способността ни да останем съсредоточени?

  • Новинарска статия

Защо да използвате дни за виртуално оценяване в процеса на наемане на служители

Дните за оценяване позволяват на кандидатите за работа да представят много умения, които традиционните събеседвания не позволяват. Въпреки това има усложнения, свързани с присъствените прояви, но те се избягват при дните за виртуално оценяване. Всъщност дните за виртуално оценяване имат много предимства.

  • Новинарска статия

Четири златни правила за справяне със синдрома на самозванеца на работното място

Синдромът на самозванеца е усещане за непълноценност, което много хора изпитват, дори когато са успешни в своята област. Това може да накара хората да чувстват, че не заслужават своя успех и не са толкова талантливи, колкото другите. Ето как да се справим с него.

  • Новинарска статия

Неоценимите ползи от международните програми за работен обмен

Все повече фирми осъзнават ползите от програмите за международен обмен, които могат да са чудесен начин служителите да се възползват от нови и вълнуващи възможности. Ето четири причини, поради които считаме, че програмите за работен обмен биха могли да са точно за вас.

  • Новинарска статия

Търсите работа? TELUS International ви дават съвет

В тази поредица разговаряме с европейските работодатели, които споделят най-подходящите си съвети за търсещите работа. В тази статия разговаряме с Филомена Кърк от технологичната фирма TELUS International.

  • Новинарска статия

Съчетаване на работата с ученето? Ето как да останем ефективни

Съчетаването на работата с учение е чудесно за придобиване на опит и за осигуряване на допълнителни средства за самоиздръжка. За някои обаче това може първоначално да изглежда трудно. Следвайте тези обикновени съвети, които ще ви помогнат да запазите своята ефективност както на работното място, така и в учебното заведение.