Skip to main content
Logotip Evropske komisije
EURES
Novice14 april 2020Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Zgodba o moji izkušnji z mrežo EURES: Javier Cordero

Mreža EURES je pred kratkim praznovala 25. obletnico. V okviru praznovanj so iskalce zaposlitve pozvali, da delijo svoje zgodbe o izkušnjah z mrežo EURES in v zameno sodelujejo v nagradni igri z bogatimi nagradami. Zmagovalci so že znani, v prihodnjih nekaj mesecih pa vam bomo predstavili njihove izkušnje.

My EURES story: Javier Cordero
EURES

„Želite z nami deliti zgodbo o svoji izkušnji z mrežo EURES?

Tako se je glasilo nagradno vprašanje, na katerega so morali odgovoriti iskalci zaposlitve iz vse Evrope v okviru natečaja #EURES25. Sodelujoči so lahko odgovorili v obliki kratkega videoposnetka ali slike skupaj s kratkim opisom izkušnje. Glavna nagrada je bila jezikovni tečaj ali usposabljanje za povečanje zaposljivosti v vrednosti 500 EUR.

Sodelujoče so pozvali, naj razmislijo o tem, kako jim je mreža EURES pomagala najti sanjsko službo, kako so jim Euresovi svetovalci pomagali z vidika dostopa do jezikovnega tečaja in vključevanja v družbo v novi državi ali kako so s pomočjo portala za zaposlitveno mobilnost EURES ali evropskih (spletnih) zaposlitvenih dni prišli do edinstvenih zaposlitvenih priložnosti.

Imena treh zmagovalcev natečaja so razglasili na slovesni podelitvi nagrad v okviru praznovanja 25. obletnice mreže EURES, ki je potekala 30. januarja v Bruslju. Prvi nagrajenec je bil Javier Cordero, čigar zgodbo lahko preberete v nadaljevanju.

Ime: Javier Cordero

Državljanstvo: špansko

Vrsta odgovora: videoposnetek

Profil: Pozdravljeni, moje ime je Javier Cordero in sem eden od srečnih evropskih državljanov, ki so imeli priložnost sodelovati v evropskem programu „ Moja prva zaposlitev EURES“.

Za mrežo EURES sem izvedel, ko sem brskal po internetu. Ker sem bil zelo radoveden in me je zanimalo delo v tujini, sem se odločil, da naredim korak naprej in pošljem prošnjo za zaposlitev.

Dobil sem ponudbo za delo fizioterapevta v Berlinu. Zelo trdo sem delal in po enem letu se mi je ponudila priložnost, da se v profesionalnem nogometnem klubu zaposlim kot fizioterapevt. Niti malo nisem razmišljal, da bi službo zavrnil.

Povedati moram da imajo po zaslugi vašega programa vsi Evropejci priložnost, da odidejo v drugo državo, se naučijo novega jezika in izkoristijo finančno podporo. To je poseben privilegij.

EURES je podoben natečaj organiziral tudi za delodajalce, ki so morali poslati fotografijo, ki prikazuje, kaj zanje pomeni prosto gibanje delavcev. Osvojili so lahko nagradni bon v vrednosti 500 EUR, prav tako pa so na slavnostni prireditvi razglasili tri zmagovalce.

Če želite izvedeti več o nagrajenih delodajalcih (in o drugih dveh nagrajenih iskalcih zaposlitve), spremljate spletišče mreže EURES.

Nagradni natečaj #EURES25 je del kampanje, ki trenutno poteka in katere cilj je promocija in obeležba 25. obletnice delovanja mreže EURES. Mreža EURES, ki je bila ustanovljena leta 1994, se je v teh letih razširila ter sedaj vključuje 32 držav in več kot 1 000 svetovalcev. Do danes je bilo na Evropskem portalu za zaposlitveno mobilnost EURES objavljenih več kot 3,6 milijona ponudb za zaposlitev in registriranih 15 000 delodajalcev.

V naslednjih 25. letih delovanja si želi mreža EURES zagotoviti, da bi bili številni morebitni iskalci zaposlitve in delodajalci seznanjeni z njenim obstojem, njenim delovanjem in tem, kako jih lahko podpira na njihovi življenjski poti ali pri zaposlovanju.

 

Sorodne povezave:

Evropskem portalu za zaposlitveno mobilnost EURES

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poišči Euresove svetovalce

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
Zunanje novice EURESZaposlitveni dnevi/dogodkiNovice/poročila/statistikaZgodbe o uspehuMladina
Povezani razdelki
Življenje in delo
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.