Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES
Новинарска статия14 април 2020Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Моят опит с EURES: Хавиер Кордеро

Наскоро EURES отбеляза своя 25-и рожден ден. Като част от честванията търсещите работа бяха поканени да споделят своя опит с EURES в замяна на възможността да спечелят страхотни награди. Победителите са вече обявени и през следващите няколко месеца ще разкажем техните истории.

My EURES story: Javier Cordero
EURES

„Какъв е вашият опит с EURES?“

Този въпрос беше зададен в рамките на конкурса #EURES25 за търсещите работа от Европа. Кандидатурите се изпращаха под формата на кратко видео или снимка, придружени от обобщение на опита на участниците, а наградите включваха езиков курс или обучение за професионални умения на стойност 500 EUR.

Участниците бяха приканени да помислят каква помощ са получили от EURES при намирането на мечтаната работа, как съветниците на EURES са им съдействали с достъп до езиково обучение и интегриране в новата държава или как порталът за професионална мобилност EURES или европейските дни на труда (онлайн) са довели до уникални възможности за работа.

Тримата победители в конкурса бяха обявени на церемонията по награждаване на събитие по случай 25-ата годишнина на EURES в Брюксел на 30 януари. Първият от тях е Хавиер Кордеро и по-долу ще намерите неговата история.

Име: Хавиер Кордеро

Гражданство: Испания

Вид на конкурсния материал: Видеоматериал

Профил: Здравейте, аз съм Хавиер Кордеро и съм един от европейските граждани, имали късмета да участват в европейската програма „Моята първа работа с EURES“.

За пръв път разбрах за EURES, като правих проучване в интернет. Тъй като бях много любопитен и се интересувах от работа извън моята страна, реших да действам и да кандидатствам.

Предложиха ми работа като физиотерапевт в Берлин. Работих наистина усърдно и след една година ми беше предоставена възможност да работя като физиотерапевт за професионален футболен клуб. Нямах никакви съмнения дали да приема.

Трябва да кажа, че благодарение на вашата програма всички европейски граждани имат възможност да отидат в друга държава, да научат нов език и да се възползват от финансова подкрепа. Тази възможност е привилегия.

Сходен конкурс беше организиран за работодатели, в който те се приканват да изпратят снимка, показваща какво означава за тях свободата на движение. Наградите включваха ваучери на стойност 500 EUR и тримата победители също бяха обявени на церемонията по награждаването.

За да научите повече за наградените работодатели - и за другите наградени търсещи работа - следете уебсайта на EURES.

Конкурсът #EURES25 беше част от текущата кампания за популяризиране и честване на 25-ата годишнина на EURES. Стартиран през 1994 г., EURES се разрасна и включва 32 държави и над 1000 съветници. До момента на портала за професионална мобилност EURES има регистрирани над 3,6 милиона работни места и 15 500 работодатели.

През следващите 25 години мрежата ще работи с темпо, което гарантира, че много потенциални търсещи работа лица и работодатели са запознати с EURES, какво представлява тя и как може да им помага в тяхното развитие или в процеса на наемане на работа.

 

Връзки по темата:

портала за професионална мобилност EURES

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Външни новини на EURESДни/събития на работаНовини/доклади/статистикаИстории за успехМладост
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.