Skip to main content
Logotip Europske komisije
EURES
Novinski članak6 rujan 2022Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Upravljate s daljine? Evo kako možete učinkovito upravljati svojim međunarodnim timom

Iako je rad na daljinu za mnoge postao uobičajen, može biti teško upravljati međunarodnim timom – ali udaljeni tim ne treba predstavljati izazov. Nastavite čitati da biste saznali kako međunarodni tim može postati vaša najveća prednost.

Leading from a distance? Here’s how to effectively manage your international team

1. Upotrebljavajte prikladan softver

U jeku pandemije bolesti COVID-19 ima više mogućnosti rada i suradnje na daljinu nego ikad prije. Ali sav taj izbor možda nije dobra stvar, posebice ako vaš tim ne upotrebljava jedinstveni sustav. Ako ste voditelj, vaša je odgovornost procijeniti dostupne softvere i osigurati da platforma koju ste odabrali podržava učinkovitu suradnju. Značajke na koje treba obratiti pažnju uključuju videopozive/videosnimanje, razmjenu trenutnih poruka, dijeljenje zaslona, pokazatelj statusa na mreži ili izvan nje te dostupnost softvera u državama svakog člana vašeg tima.

2. Dogovorite dnevne sastanke

Dogovaranjem dnevnih videokonferencija u redovito vrijeme možete uspostaviti konzistentan raspored rada za svoj međunarodni tim. Međutim, pri dogovaranju sastanka imajte na umu različite vremenske zone vaših zaposlenika. Iako je važno održavati sastanke produktivnima, trebate osigurati i vrijeme za neformalan razgovor tima. Pružanje prilika za socijalizaciju tima pomoći će u održavanju njihovih prijateljskih i poslovnih veza, izgraditi zdravo radno okruženje i poboljšati njihov angažman na poslu unatoč zemljopisnoj udaljenosti.

3. Organizirajte putovanja u međunarodne urede

Zapamtite da unatoč udaljenosti između članova tima susreti nisu nemogući. Razmislite o organiziranom putovanju kako bi se vaš tim mogao susresti i raditi uživo. To može pomoći da se povežete na načine koji nisu mogući kad radite na daljinu. Vaš se tim može bolje upoznati i imati više mogućnosti za spontane razgovore o poslu i životu.

4. Budite svjesni kulturnih razlika

Ako ste voditelj, morate biti svjesni kulturnih razlika koje mogu postojati u vašem timu, posebice ako se tim nalazi u više zemalja. To uključuje pravila odijevanja, razine formalnosti i prikladne teme za razgovor među kolegama, kao i jezik međusobne komunikacije. Budite transparentni kad je riječ o tome što očekujete od svog tima, a od ključne je važnosti i da njih pitate što očekuju od vas i jedni od drugih. Kulturne razlike mogu biti suptilne pa njihovo zajedničko utvrđivanje i napori da se s njima povezani nesporazumi smanje vašem timu mogu pomoći da postane jedinstveniji te da se ograniče mogući sukobi.

5. Omogućite svom timu alternativna mjesta za rad

Konačno, razmislite o pružanju mogućnosti svom timu da radi s drugog mjesta u slučaju nepredviđenih okolnosti tijekom rada od kuće. Iznenadni problemi s internetskom vezom, djeca na školskim praznicima ili čak bučni susjedi mogu biti značajno ometati ljude koji rade na daljinu. Te se prepreke često ne mogu spriječiti i mogu utjecati na produktivnost tima, ali nisu nerješive. Omogućite svom timu pristup alternativnim lokacijama za rad gdje mogu neometano raditi, primjerice najbliži ured organizacije, lokalni suradnički prostor ili jednodnevni uredski prostor u njihovoj blizini.

Više informacija o tome kako podržati svoje zaposlenike možete pronaći u članku o tome Kako biti poželjan poslodavac.

 

Korisne poveznice:

Kako biti poželjan poslodavac

 

Pročitajte više:

Europski dani poslova

Pronađite EURES-ove savjetnike

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

EURES-ove usluge za poslodavce

EURES-ov kalendar događanja

Uskoro na internetu

EURES na Facebooku

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

Teme
Posao /PoduzetništvoSavjeti
Povezani odjeljak(i)
Savjeti
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.