Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli31. lokakuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Työnhakijasta yrittäjäksi – nuorisotakuu auttaa liettualaisnaista toteuttamaan unelmansa

Goda Tokerės on aina tiennyt haluavansa luoda uran luovan taiteen alalla. Yhtä selvää ei ole ollut se, miten tarvittavat taidot ja tiedot voi hankkia.

From jobseeker to entrepreneur - Youth Guarantee helps Lithuanian woman pursue her dreams
EC

Muoti on ollut osa Godan elämää niin kauan kuin hän muistaa. Hän alkoi opiskella vaatetusta ja muotia yliopistossa, mutta jätti opinnot kesken, koska ne eivät täyttäneet hänen luomistarvettaan. ”Olin ajatellut oman merkin perustamista pitkään, mutta ymmärsin, ettei minulla ollut tarpeellisia tietoja”, Goda sanoo.

Hän ilmoittautui ystävän neuvosta nuorisotakuun piirissä olevalle ompelijakurssille. Käytyään kurssin hän perusti oman merkin: Oh My Goda. ”Hyödynnän kurssilla oppimiani tietoja päivittäin”, Goda lisää. ”Herään joka aamu tietäen, että osaan tehdä tämän.”

Goda sanoo olevansa täydellinen esimerkki loistavista tilaisuuksista, joita nuorisotakuu nuorille suo. ”Olen ylpeä itsestäni ja luotan siihen, mitä teen”, Goda sanoo. ”Siksi yritykseni kehittyy.”

Mikä on nuorisotakuu?

Nuorisotakuu on uudenlainen toimintamalli nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Siinä pyritään varmistamaan, että kaikki alle 25-vuotiaat nuoret saavat kelvollisen konkreettisen työtarjouksen, oppisopimuspaikan, harjoittelupaikan tai jatkokoulutuspaikan. Ohjelman mukaan tämän tulisi tapahtua neljän kuukauden kuluessa virallisen koulutuksen päättymisestä tai työttömäksi joutumisesta. Nuorisotakuuta koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä on koottu tänne.

 

Linkkejä:

Nuorisotakuu ja nuorisotyöllisyysaloite (englanniksi) – Video

Usein kysyttyä nuorisotakuusta

Nuorisotyöllisyysaloite

Eläminen ja työskentely Liettuassa

 

Lisätietoja

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+

Aiheet
Menestystarinat
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.