Skip to main content
EURES
Uutisartikkeli13. kesäkuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Työpaikkamessut klikkauksen päässä: IT-taiturit ympäri Eurooppaa ottivat osaa Irlannin järjestämään Euroopan online-työpaikkapäivään

Oletko työnhakija, jolla on ohjelmisto-/IT-tausta tai yrityspalvelutaitoja ja joka haluaa kehittyä urallaan? Mistä etsisit uusia työmahdollisuuksia? Tuskinpa selailisit esitteitä työpaikkamessuilla. Luultavasti tekisit suurimman osan ellet kaikkea tutkimustyötä kaikkivoivassa internetissä.

A job fair just a click away: IT talent from all over Europe plugged-into Irish European Online Job Day
E(O)JD

Ajattele, jos voisitkin osallistua työpaikkamessuille verkossa. Käytettävissäsi olisi yritysesittelyjä, avoimia työpaikkoja, helppokäyttöinen hakuprosessi. Lisäksi voisit toteuttaa haastatteluja ja tavata mahdollisia työnantajia verkossa. Kaikki vain yhden klikkauksen päässä. No, tällainen mahdollisuus on jo olemassa.

European (Online) Job Days (Euroopan online-työpaikkapäivät) on sarja jatkuvia ja dynaamisia tapahtumia, joissa työllistymistä edistetään saattamalla yhteen työnhakijat ja työnantajat. Näillä Euroopan laajuisilla työhönottomessuilla pyritään verkossa tai paikan päällä auttamaan työnhakijoita ja työnantajia muissa Euroopan maissa löytämään toisensa. Osallistujat saavat myös käytännön neuvoja ulkomailla asumisesta ja työskentelystä.

EURES Ireland/European Employment Service of the Department of Social Protection (EURES Irlanti / Irlannin sosiaaliturva-asiain ministeriön eurooppalainen työnvälityspalvelu) järjesti 4. toukokuuta 2017 Euroopan komission suoralla tuella Euroopan paikallisen online-työpaikkapäivän: ”Cork where IT is @......check IT out”. Kohdeyleisöä olivat IT- ja yrityspalvelukyvyt ympäri Eurooppaa. Verkkotapahtumalla pyrittiin saamaan IT-kykyjä Corkiin Irlannissa, jossa toimii alan parhaita yrityksiä, muun muassa Apple, Dell, Google ja Logitech. (Ks. täydellinen luettelo tapahtumaan osallistuneista yrityksistä.)

Tulossa Corkiin?

Järjestäjät korostivat, että Corkissa on jo yli 150 ulkomaista yritystä, jotka työllistävät nykyisin 28 500 ihmistä. ”Cork on houkutteleva sijaintipaikka sekä yrityksille että työnhakijoille”, kertovat paikalliset EURES-neuvojat, ”koska sillä on vankka yrityspohja: kansainvälisiä brändiyrityksiä ja kiinnostavia uusia irlantilaisia yrityksiä. Lisäksi Corkissa on laadukas infrastruktuuri, ja elämänlaatu on hyvä.” Halusitpa sitten työskennellä teknojätille tai dynaamiselle uuden ajan huipputeknologiaa hyödyntävälle startup-yritykselle, Cork saattaa olla sinulle juuri oikea paikka.

Kaikki löytyy verkosta

Tapahtuma järjestettiin kokonaan verkossa 4. toukokuuta klo 10.00–13.30. Se lähetettiin suorana, ja lähetykseen voi nytkin tutustua täällä. Työnhakijoilla oli mahdollisuus etsiä ja hakea työpaikkoja ajantasaisesti, ottaa yhteyttä työnantajiin, varata työpaikkahaastatteluja ja esittää kysymyksiä suoran verkkokeskustelun avulla. EURES Irlanti oli myös laatinut useita tärkeitä ja hyödyllisiä esityksiä työnhakijoiden käyttöön tuona päivänä. Eräs niistä oli Your First EURES Job (Ensimmäinen EURES-työpaikkasi), jossa käsiteltiin liikkuville työntekijöille Euroopassa annettavaa taloudellista tukea. Toisena aiheena oli Living and Working in Ireland (Eläminen ja työskentely Irlannissa). Työnantajat esittelivät rekrytointitarpeitaan julkaisemalla avoimia työpaikkoja suoraan foorumilla, seulomalla ja poimimalla automaattisesti ansioluetteloja, sopimalla verkkohaastatteluja tapahtumapäiväksi ja toteuttamalla suoria kysymys- ja vastauskeskusteluja mahdollisten työntekijöiden kanssa.

EURES Irlanti / Irlannin sosiaaliturva-asiain ministeriön eurooppalainen työnvälityspalvelu järjesti tieto- ja viestintätekniikan alan Euroopan online-työpaikkapäivän Euroopan komission suoralla tuella. Tapahtuma oli osa laajempaa aloitetta, Euroopan työllisyysviikkoa. Sen tavoitteena on lisätä tietoa palveluista ja tuista, joita Euroopan työmarkkinoilla on tarjolla työnantajille ja työnhakijoille. 

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Cork where IT is @......check IT out – tapahtumasivu

Cork where IT is @......check IT out – Facebook-ilmoitus

EURES Irlanti

#ICTJobsCork

#EURESJobDays

 

Lisätietoja:

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Aiheet
Liiketoiminta / YrittäjyysTyöpäivät/tapahtumatTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetRekrytointitrenditSosiaalinen media
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.