Skip to main content
EURES
Nyhedsartikel31. maj 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Fra Irland til Kroatien og tilbage igen. Hvordan Eures hjælper store virksomheder med at besætte internationale stillinger

Marriott International er blandt verdens førende hotelvirksomheder med en kæde på mere end 6 000 hoteller i over 122 lande. Med et så mangfoldigt kundegrundlag er der et reelt behov for flersprogede ansatte, og Marriott er altid på udkig efter talentfulde nye medarbejdere.

From Ireland to Croatia and back again: how EURES helps big businesses fill international roles
© Luxury Reservations Ltd, 2013/Aileen O’Keeffe

Eures og Euresrådgiverne er kommet til at spille en vigtig rolle i denne rekrutteringsproces - især for Marriotts Customer Engagement Center i Cork, Irland. "Vi servicerer i øjeblikket ni forskellige sprogmarkeder," forklarer Aoife Lyons, der er rekrutteringsspecialist ved centret. "Vi har undertiden brug for hjælp til at sikre, at disse markeder serviceres, navnlig på grund af den økonomiske vækst, Cork har oplevet de sidste par år."

"Det er primært rollen som reservations- og kundespecialist, vi rekrutterer eksternt til," tilføjer hun. "Den indebærer at hjælpe vores gæster med reservationsforespørgsler på tværs af en række sprogmarkeder."

Hugh Rodgers, der er rådgiver for Eures Irland, har hjulpet Marriott International i Cork med at dække deres rekrutteringsbehov i nu over ti år. "Vi opslår deres stillinger bredt på Euresportalen og har desuden adgang til de nationale websteder," siger han. "Jeg får også stor støtte fra lande som Kroatien, Danmark og Nederlandene, hvor netværket af Euresrådgivere matcher og opslår stillingerne i deres egne lande."

En af disse rådgivere er Martina Vidakovic fra Eures Kroatien, som gennem årene har hjulpet med at matche en række talentfulde kroatere med ledige stillinger i Marriotts Customer Engagement Centre.

Det var et tilfældigt møde mellem hendes kollega og Hugh, der førte til samarbejdet mellem de to Eureskontorer. "Min kollega Patricija mødte Hugh på et kursus, hvor hun nævnte, at mange kroatere ud over engelsk også taler tysk," siger Martina. "Hugh påpegede, at Marriott International har en stor tysk kundebase, og at dette som sådan er en meget efterspurgt sprogfærdighed. Han opfordrede hende til at besøge dem og se, hvor god en arbejdsgiver Marriott er. Resten er historie."

Martina mener, at det forhold, at Kroatien er det land, der senest er tiltrådt EU, har haft betydning for, at rekrutteringsindsatsen er blevet så vellykket. "Med åbningen af arbejdsmarkedet er der mange kroatere, der er interesserede i at få nye oplevelser i udlandet."

"Kroatere elsker Irland," tilføjer hun, "og der er mange kulturelle ligheder mellem irere og kroatere. Det er et af de lande, de [kroaterne] ofte vælger til en ny start."

Tilbagemeldingerne fra dem, der har taget rejsen til Irland, har været enstemmigt positive. "De glemmer os hurtigt, fordi de har det så godt i deres arbejde hos Marriott", griner Martina. "Alle de tilbagemeldinger, vi har fået indtil nu, bekræfter, at de er tilfredse, og der bliver taget hånd om dem."

Erfaringerne fra Marriotts Customer Engagement Center er et fint eksempel på de fordele, som Eures kan tilbyde virksomheder i hele Europa.

"Jeg tror, at Eures har potentiale til at være en rigtig god støtte for virksomheder, der rekrutterer internationalt," siger Hugh. "Det har en kolossal rækkevidde på tværs af alle lande og et rigtig godt støttenetværk. Det har også værktøjerne til både at give hjælp og information, og det kan tilbyde arbejdsgiverne en meget omfattende pakke."

Og hvad er Aoifes synspunkt som repræsentant for en af disse virksomheder? "Eures er hjælpsomt, informativt, punktligt og altid en fornøjelse at have med at gøre," siger hun begejstret. "Det giver os stor støtte til vores rekrutteringsbehov."

 

Relevante links:

Eures Irland

Eures Kroatien

Marriott International Customer Engagement Centres

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresrådgiver

Arbejds- og levevilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEURES bedste praksisEksterne EURES-nyhederEksterne interessenterInterne EURES-nyhederSucceshistorierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.