Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article9 desember 2022European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Hvordan et praksisopphold i utlandet kan bidra til å kickstarte karrieren din

Er du nyutdannet og sliter med overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet? Her hos EURES mener vi at det knapt finnes en bedre måte å gjøre dette på, enn et praksisopphold i utlandet. Les videre for å finne ut hvordan dette kan hjelpe deg å komme i gang med karrieren.

How a traineeship abroad can help kick-start your career

Test den valgte karriereveien

Ikke alle av oss vet hva vi vil gjøre når vi er ferdigutdannet. Uansett om du fortsatt finner ut av ting, eller om studieretningen din var nokså generell, kan et praksisopphold i utlandet være en fin mulighet til å teste om en bestemt karrierevei passer for deg. Å være i et fremmed land og utenfor komfortsonen vil gi deg muligheten til å fokusere bedre på arbeidet. På denne måten kan du få en klar forestilling om du ønsker å fortsette på denne karriereveien.

Når du vurderer å ta et praksisopphold i utlandet, bør du tenke på din kompetanse, bakgrunn og hva slags arbeid du vil ha glede av. Ikke glem at våre EURES-rådgivere er tilgjengelige for å hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha om å et praksisopphold i utlandet. De kan hjelpe deg med råd om hvordan du finner en praksisplass, søknader og intervjuer, og potensiell finansiering (hvis tilgjengelig).

Lær nye ferdigheter

En av de mest direkte fordelene ved å et praksisopphold i utlandet, er ervervelsen av en rekke viktige faglige ferdigheter. Du har ikke bare muligheten til å tilegne deg ferdigheter som er direkte relatert til arbeidsfeltet ditt, men også generelle faglige ferdigheter som oppgaveprioritering, tidsstyring og yrkeslivets uskrevne regler. Hvis du er i et land der du må bruke et annet språk enn ditt eget, kan du se dette som en mulighet til å forbedre språkkunnskapene dine. Til slutt, ikke glem å legge til eventuelle spesifikke verktøy eller programmer som du lærte å bruke under praksisoppholdet når du oppdaterer CVen din.

Utvid verdensbildet ditt

Ingenting utvider horisonten mer, enn et kort- eller langtidsopphold i utlandet. Et praksisopphold i et annet land vil lære deg mye mer enn bare faglige ferdigheter. Å være alene i et fremmed land vil hjelpe deg å bli mer selvstendig og selvsikker. Denne erfaringen kan gjøre deg mer selvhjulpen og ressurssterk. Å snakke med mennesker med forskjellig bakgrunn vil også forbedre dine interkulturelle kommunikasjonsevner. Uavhengighet, ressursstyrke, initiativ, kulturell bevissthet og kommunikasjon – dette er alle ferdigheter som ikke bare vil gjøre deg til et bedre menneske, men også en bedre medarbeider.

Øk ansettelsesevnen din

Ved å ta et praksisopphold i utlandet, vil du allerede ligge et skritt foran dine fagfeller. Et praksisopphold vil ikke bare gi deg relevant yrkeserfaring og massevis av nyttige ferdigheter, å gjøre dette i utlandet vil også vise ditt streke engasjement og tilpasningsevne. Når du søker på din første fulltidsjobb, vil alle disse faktorene bidra til at CVen din skiller seg ut fra resten.

Utvid det faglige nettverket ditt

Praksisoppholdet ditt vil sannsynligvis introdusere deg til andre fagpersoner innen fagfeltet ditt. Ikke gå glipp av sjansen til å introdusere deg selv og gjøre et godt førsteinntrykk, og fortelle dem om dine fremtidige karriereplaner. Du vet aldri hvor en god jobbmulighet kan komme fra. Sørg for at du legger dem til på LinkedIn, slik at du kan holde kontakten etter praksisoppholdet.

Lær om ulike praksismuligheter tilgjengelig for unge mennesker i EU.

I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Chat med EURES-rådgivere

Det europeiske ungdomsåret: Praksisplasser

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedI

 

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & supportRåd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.