Skip to main content
European Commission logo
EURES
News article19 oktober 2022European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Slik rekrutterer du praktikanter til bedriften din

Du er en arbeidsgiver som er klar over fordelene med praksisplasser, og du har utarbeidet et godt praksisprogram. Nå har det imidlertid kommet til den vanskelige biten – å finne de rette kandidatene. Heldigvis har vi utarbeidet noen tips for rekruttering av praktikanter.

How to recruit interns for your company

Samarbeid med lokale universiteter

Avhengig av hvilken type praksisplass bedriften din tilbyr (heltid eller deltid), kan det hende at nyutdannede og universitetsstudenter er perfekte kandidater. Kontakt karrièresentre ved dine lokale universiteter og se hva de kan gjøre for å promotere den ledige praksisplassen hos dere. Noen universiteter har også en jobbtavle hvor du kan utlyse praksisplassen. En annen idé er å kontakte professorer innen feltet ditt og se om de kan hjelpe deg med å promotere den ledige praksisplassen blant studentene deres. Sist, men ikke minst, arrangerer noen universiteter jobbmesser – en flott mulighet til å samle CV-er.

Bruk sosiale medier

Sosiale medier er en fin måte å annonsere ledige praksisplasser på og nå de rette kandidatene. I tillegg til å kunngjøre den ledige praksisplassen på bedriftens sosiale medieside, kan du vurdere å publisere den i fellesskap for jobbsøkere samt på LinkedIn. Hvis du bestemmer deg for å investere litt i annonsering på sosiale medier, kan du målrette innleggene dine slik at de kan sees av personer med riktig bakgrunn og i riktig demografi.

Legg ut din ledige stilling på EURES

En flott måte å spre nyheten om en ledig praksisplass, er legge den ut på EURES. Med en database på over 800 000 CV-er har EURES muligheten til å hjelpe deg med å finne den rette praktikanten helt gratis. Finn ut mer om hvordan du utlyser en stilling på EURES. Hvis du har flere spørsmål om hvordan du bruker EURES, ta kontakt med en EURES-rådgiver i landet ditt.

Lanser et henvisningsprogram

Dette siste tipset er kun relevant hvis du allerede har rekruttert praktikanter. Kontakt dine nåværende praktikanter for å se om de har noen henvisninger. Det er sannsynlig at de kjenner andre studenter eller nyutdannede med lignende bakgrunn som kan være interessert i å søke. Hvis du inkluderer en belønning i henvisningsprogrammet, vil dette oppmuntre til flere anbefalinger.

Et velutviklet praktikantprogram kan gi mange fordeler, både for virksomheten din og for praktikanten. Ta en titt på vår tips om hvordan du kan skille deg ut blant konkurrentene dine, som en foretrukket arbeidsgiver for praktikanter.

 

Relevante lenker:

Utlys en stilling

Chat med EURES-rådgivere

Hvordan utvikle et konkurransedyktig praktikantprogram for virksomheten din

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRåd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Råd og tips
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.